Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 18. 12. 2018.

| Zabava

Gile: Da se ja pitam 24 sata bih na svim medijima puštao rokenrol

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

U odnosu na pre 40 i više godina rokenrol je izgubio oštricu, ali i dalje ima odličnih bendova koji sviraju ovu muziku, smatra jedan od frontmena Električnog orgazma Srđan Gojković Gile. Ipak, ovaj muzičar smatra prirodnom pojavom to što rokenrol više nije na vrhuncu, ali bi ga i dalje puštao 24 sata dnevno.

Plima i oseka u rokenrolu ima, ali svakako je i dalje aktuelan sudeći po publici koja prati Orgazam na svirkama, jer je među njima i srednjoškolaca, kao i starih pankera koji su odrastali uz njihove pesme osamdesetih godina.

Svoj 12. album Gde smo sad, Električni orgazam ovih dana promoviše na jugu Srbije, a u Nišu imaju čak i dupli koncert. Rasprodat Feedback kazuje da ima još nade za rokenrol, ali Gile napominje da u odnosu na osamdesete godine, kada je on počeo da svira, nema harizmatičnih muzičara.

Ima jako talnetovanih muzičara kao instrumentalista, nema autora i tako harizmatičnih ličnosti kao što su postojale u ovom "zlatnom" periodu. A samih svirača ima odličnih. Čak mislim da sada bendovi novi na našem području mnogo bolje sviraju kao izvođači nego neki bendovi početkom osamdesetih. Ali su tada bendovi imali neku drugu snagu autorskog izraza da naprave neke pesme koje i dan danas traju, posle skoro 40 godina - navodi Gile.

S druge strane, iako kaže da rokenrol nije ista stvar kao kada je on bio klinac, te da je sada izgubio oštricu koju je imao u zlatnim šezdesetim i sedamdesetim godinama, i dalje je živ i ima bendova i publike.

Ja da se pitam ja bih 24 sata na svim medijima puštao rokenrol, ali pošto se ne pitam, nije takva situacija - rekao je frontmen Električnog orgazma.

Inače, ovi rokeri svirali su tokom vikenda u Pirotu i Nišu, a Vranjance i Leskovčane očekuju svirke 21. i 22. decembra, dok su 23. ponovo u Nišu.

O tome šta očekuje publiku, zbog čega su nove pesme snimljene na vinilu, kao i ko su današnji "krokodili", pogledajte u emisiji "15 minuta", u kojoj je Gile bio sagovornik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Coa

    21:07 // 22. 12. 2018.

    Zato što bi svi radili samo ono što oni misle, a ne vide širu sliku, zato smo tu gde jesmo... Tako i ovi sada misle da su rijaliti super pa eto, sevaju rijalitiji non stop...

  • tony

    16:17 // 18. 12. 2018.

    ...sva sreća pa se ne pitaš

    • prof dr CVETKO Prvi

      00:07 // 19. 12. 2018.

      Gile je ...folirant kao i "Idoli" , Koja, "KK i Nebojša" , jedino je pok. Milan Mladenović / i "EKV"/ bio pravi ROKER ! I naravno :"Galija","Kerber", "Mama rock" /pok. Ciga/,Najda&son /s' juga/ , "Zlatni prsti"-Zaječar a starije grupe su zakon... a i ko pa Gileta pita. Ne zna gde bije !

  • merion

    16:15 // 18. 12. 2018.

    Kada neka neka pojava u svtu muzike ne preživi svoje tvorce ... i trajala je dok su trajali Roling Stounsi ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: