Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 17. 12. 2022.

| Zabava

Grupa “Koikoi” sa basistkinjom iz Vranja u konkurenciji za najbolji evropski bend

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Emilija Đorđević
Nagrada će biti dodeljena 19. januara 2023. godine, na festivalu Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu; foto: Bojana Janjić

Jedan od najtalentovanijih mladih regionalnih bendova, beogradski indi-pop/rok sastav Koikoi u kojem bas gitaru svira Vranjanka Emilija Đorđević, nominovan je za prestižnu "Music Moves Europe Awards" (MME) nagradu, koja se svake godine dodeljuje talentovanim umetnicima koji predstavljaju budućnost muzičke industrije. Koikoi je prvi bend iz Srbije koji će se takmičiti za titulu nove nade evropske muzičke scene, a u konkurenciji je sa još 14 izvođača iz cele Evrope.

Sastav Koikoi čine Marko Grabež, Emilija Đorđević, Ivana Miljković i Ivan Pavlović Gizmo, a njihov prvi album Pozivi u stanu sa 10 pesama ih je za kratko vreme vinuo u vrh regionalne muzičke scene.

Bend "Koikoi" Za pobedu na takmičenju potrebni su im glasovi iz Srbije; foto: Nemanja Knežević U protekle dve godine nastupali su na najvećim regionalnim festivalima Exit, Arsenal fest, In music, a osim novčane nagrade, pobeda na najvećoj muzičkoj smotri u Evropi donela bi im mogućnost da budu bukirani na nekom od najvećih muzičkih festivala širom Evrope.

Pomisao da se nalazimo u istoj selekciji sa prethodnim dobitnicima ove nagrade nas ispunjava ekstazom i dubokom skromnošću. Naša radost je utoliko veća time što smo prvi bend iz Srbije i bend koji započinje karijeru na ovim, recimo ex YU prostorima koji je dobio ovu čast. Daćemo sve od sebe da prikažemo svoju izuzetnu scenu u punom sjaju - kažu iz benda.

Svi nominovani izvođači imaće i šansu da dobiju korisne savete za razvoj karijere na radionici koju organizuju najznačajnije evropske festivalske organizacije.

Nagrada će biti dodeljena 19. januara 2023. godine, na festivalu "Eurosonic Noorderslag" u holandskom gradu Groningenu, gde će i Koikoi nastupiti u okviru festivalskog programa.

Pored nagrade žirija, u konkurenciji su i za nagradu publike, a za pobedu na takmičenju potrebni su im glasovi iz Srbije i možete ih podržati putem linka mmeawards.eu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Chad

    17:29 // 17. 12. 2022.

    Glasao za Ukrajinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: