Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 13. 12. 2023.

| Zabava

Grupa "Valentino" i zvanično za Novu godinu u Pirotu - za njihov nastup manje od milion dinara

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Bugari ponovo najčešći gosti u Nišu; foto; J. Ć.
Kuvano vino i čak, vatromet i grupa Valentino u Pirotu za Novu godinu; foto; J. Ć.

Iako je izvođač već bio poznat jer se samo sa njima i pregovaralo, nakon završenog pregovaračkog postupka saznala se i tačna cena, pa će grupa Valentino u Pirotu na Trgu na dočeku Nove godine zabavljati Piroćance, a njihov nastup građane će koštati 940.000 dinara.

Na Trgu u Pirotu u novogodišnjoj noći pevaće se hitovi "Volim te još", "Oka tvoja dva", "Bez tebe", "Samo sklopi okice", "Idu ptice selice" i "Potonule lađe", benda Valentino, čiji je rad Zija Rizvanbegović, poznatiji kao Zijo Valentino, obnovio 2001. godine.

Procenjena vrednost nabavke bila je 1,6 miliona dinara, a konačna dogovorena cena sa agencijom Stage plus iz Vrbasa, koju zastupa Borka Ćurković, a koja će angažovati bend, je čak 660.000 dinara manja.

Kultna pop-rok grupa osnovana je 1982. godine u Sarajevu, a jedan od njenih osnovača obnovio je njen rad početkom 21.veka.

Osim honorara za nastup muzičara, očekuje se da, kao i ranijih godina, posebnim nabavkama pirotski Dom kulture angažuje firme koje će biti zadužene za binu, ozvučenje i rasvetu, kao i za smeštaj, ishranu, posluženje i obezbeđenje koncerta, ali i za organizaciju vatrometa.

Svi koji se odluče na Novu godinu dočekaju na Trgu u Pirotu očekuje i kuvano vino i čaj, koji će se služiti besplatno, a u ponoć će biti organizovan vatromet.

Podsetimo, prošle godine zbog vanredne situacije nije organizovana proslava na Trgu, pa je otkazani koncert Nevernih beba održan za pravoslavnu Novu godinu.

Godinu pre toga u Pirotu su nastupale "domaće snage", bend Vesko i kuriri, godinu dana pre toga koncerta nije bilo zbog epidemije virusa korona, pre toga je 2020. godine koncert imala Goca Tržan, a za doček 2019. godine Piroćance su zabavljali Mira Škorić i Dragan Kojić Keba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: