Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 21. 6. 2018.

| Zabava

Horor, londonsko podzemlje i dokumentarac o rok-novinaru u niškim bioskopima

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
printskrin Terminal
Širok dijapazon tema na velikom platnu; Foto: Printskrin

Naslovi Terminal, Nasleđeno zlo, Neviđeni 2, Moj lažni muž i CoeXister, novi su filmovi na velikom platnu niškog bioskopa “Cineplexx” od 21. do 27. juna. Dok “Terminal” vodi ljubitelje filma kroz mračno londonsko podzemlje, kako navode organizatori, “Nasleđeno zlo” donosi novi napeti horor o demonima.

U filmu Terminal glavnu ulogu igra Margo Robi. Ova glumica nominovana za Oskara tumači psihotičnu ženu, koja veoma podseća na Harli Kvin koju je glumila u filmu Odred otpisanih.

U filmu dvojica plaćenih ubica odlučuju da prihvate veoma rizičnu misiju za račun anonimnog naručioca koji je spreman da ih bogato nagradi za njihov trud. U međuvremenu se susreću sa misterioznom damom koja će biti umešana u njihovu misiju više nego što su se nadali - navode organizatori.

Pored Margo Robi igraju i Maks Ajrons, Dekster Flečer, Majk Majers i Sajmon Peg.

Scenarista i reditelj Ari Aster je u horor filmu Nasleđeno zlo, kako navode organizatori, porodičnu tragediju pretvorio u nešto prilično zlokobno i uznemiravajuće.

Kada Elen Graham umre, porodica njene ćerke počinje da razotkriva zastrašujuće tajne o svome poreklu. Što više otkrivaju, to više nastoje da izbegnu zlokobnu sudbinu koju su nasledili - piše u opisu filma.

Film CoeXister niškim poštovaocima pokretnih slika na velikom platnu predstavlja neobičnu priču o hrišćansko-jevrejsko-muslimanskoj muzičkoj grupi.

Nikolas je muzički producent čija se karijera gasi. Kako bi opstao u poslu, Nikolas i njegova suradnica Sabrina formiraju zanimljivu muzičku grupu koju čine sveštenici, rabini i imami, koji bi pevali i slavili različitost. U želji da uspeju, pojavljuju se poteškoće koje otežavaju rad grupe - piše u opisu filma.

U "Cineplexx" stiže i Moj lažni muž, priča o gubitku pamćenja, plejboju i “osveti” bivše sekretarice.

Leonardo, sebično bogati plejboj, pada s jahte i budi se u bolnici s amnezijom. Kada njegova bivša sekretarica sazna za nesreću, odluči da mu se osveti i uveri ga da je on njen muž. Kao samohranoj majci tri ćerke, pomoć oko kuće joj je itekako dobro došla. Uskoro će ovaj bogataš raditi ono što nikada nije. Iako će mu u početku sve biti teško, Leo će na kraju ipak uspeti da se prilagodi i počeće da voli svoj „novi” život - piše u opisu filma.

Specijalna zgoda za najmlađe je animirana avantura Neviđeni 2.

Naši neviđeno sjajni junaci pokušavaju da vode miran i „normalan” porodični život, što je gotovo nemoguće kada poseduju takve moći. Njihova misija će uskoro izaći na videlo: stigao je novi zločinac koji preti sve da uništi - kažu organizatori.

U sinhronizaciji učestvuju, između ostalih, Boris Pingović, Teodora Ristovski, Ivona Rambosek, Todor Jovanović i Ivan Jevtović.


U "Vilingradu" dokumentarac o rok-novinaru

U drugom niškom bioskopu daje se dokumentarni film Zarobljeno vreme režisera Milana Nikodijevića o jednom od, kako navode organizatori, najboljih, najpoznatijih, najautoritativnijih i najpopularnijih poznavalaca rokenrola u nekadašnjoj, velikoj Jugoslaviji Petru Peci Popoviću.

Bez pretenzije da ispričamo konačne istine o rokenrolu, putujemo sa Popovićem diljem "emotivnog zavičaja" bivše SFRJ u potrazi za "izgubljenim vremenom" i dragim ljudima, najznačajnijim predstavnicima ove kulture, pokušavajući da odgovorimo na pitanje: Da li je raspadom Jugoslavije rokenrol izgubio značaj koji je nekada imao? - piše u opisu filma.

Petar Popović ispisuje autopoetičnu istoriju globalnog fenomena, tvrde organizatori, potkrepljenu preciznom faktografijom i lucidnim zaključcima učesnika i svedoka, stavljajući ih u širi društveni, ideološki, nacionalni, sociološki i kulturološki kontekst, preplićući činjenice doživljeno i domišljeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: