Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 14. 7. 2016.

| Zabava

I evropski di-džejevi na “Pozitivu” u Nišu

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Pozitiv fest
Tri dana elektronske i rok muzike; foto: promo

Dobar provod sa inostranim i domaćim di-džejevima i rok bendovima, prema najavama organizatora, očekuje sve posetioce prvog festivala elektronske i rok muzike “Pozitiv” od 15. do 17. jula na platou i u rovovima Tvrđave.

Spoj elektronske i rok muzike, kao i moto-skup, ono su po čemu se “Pozitiv” razlikuje od sličnih festivala u regionu, kaže organizator Sebastijan Krstić. 

Ideju za ovakav festival smo dobili jer Niš nema moto-skup već 7 godina, a ni ozbiljan festival elektronske muzike. Imaćemo elektroniku na jednom stejdžu i rok na drugom. Odziv publike je zasada dobar, komentari su odlični, kao i kritike po pitanju izvođača tako da očekujemo dobru posetu- kaže Krstić.

Na glavnoj bini, na platou u Tvrđavi u petak 15. jula kao zvezda večeri nastupa španski di-džej Coyu iz Barselone. Kako kažu organizatori, Coyu je izuzetno cenjen u svetu muzike.

Remiksom klasika Fat Boy Slima “Right Here Right Now“ bio je izuzetan, dok je remiks X-Press 2 "Muzik Xpress" nadmašio sva očekivanja, što je Coyu svrstalo među najbolje svetske producente. On kombinuje više različitih stilova u zavisnosti od raspoloženja - kažu organizatori.

Iste večeri nastupaju i DBDZ i Alternativa iz Beograda, Paul Ritch
 i Ranchatek iz Vlasotinca

.

Spektakl obećava i poznati italijanski di-džej i producent Ruben Mandolini koji nastupa u subotu 16. jula.

Odlučnost, posvećenost i profesionalnost uticali su da za veoma kratko vreme Mandolini bude prihvaćen u svetu muzike. On je 2012. godine izbacio “Also”, koja ga probija i koja se mesecima zadržava na top-listama. Nakon toga njegova popularnost raste neverovatnom brzinom, dok svakim nastupom potvrđuje svoj kvalitet - kažu organizatori.

U subotu nastupaju i Rescobar iz Pančeva, 
El Jazzyra iz Niša, Igor Krsmanović iz Beograda, Gramophonedzie i Dos Padres iz Niša.

Program počinje u 19 sati i trajaće do 6 ujutru, a detaljnu satnicu pogledajte na "Fejsbuku"

Karte po ceni od 600 dinara za obe večeri festivala mogu se kupiti u knjižarama "Hijeroglif", i u kafićima "Retro" i "Kaldrma".

Inače, ovaj festival je prvobitno trebalo da se održi kod "tri pesnice" u Spomen-parku Bubanj. Međutim, organizatori su od toga odustali nakon pobune dela javnosti i zbog toga što nisu dobili dozvolu za održavanje festivala od Republičkog zavoda za zaštitu spomenika.


I moto-skup sa rokerima u "Rovčetu"

Takođe, u subotu i nedelju u rovovima Tvrđave biće održan moto-skup u saradnji sa Moto klubom "Veterani 63. padobranske" gde će nastupiti 7 rock cover bendova.

Ulaz na ovaj program je besplatan, a kompletan program u rovovima sa detaljnom satnicom pogledajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: