Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 1. 1. 2019.

| Zabava

"Iskaz" i "Cepeni ćunci" krajem januara sviraju u Nišu

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Bend Iskaz
Pančevački crossover bend dolazi u Niš; Foto: Nađa Pavlović

Posle dve godine, jedan od najenergičnijih bendova današnjice - pančevački Iskaz nastupiće u Feedback-u u petak 25. januara. Kao specijali gosti na ovom koncertu, nastupiće čuveni pank-rok bend iz Ladovice - Cepeni ćunci. Početak koncerta je najavljen za 23 sata.

Iskaz je, kako navode organizatori niškog koncerta, poznat publici po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu. Odrastali su na muzici bendova Public Enemy, Dog Eat Dog, Rage Against The Machine, Wu Tang Clan, Limp Bizkit, Sunshine, Cypress Hill, Korn, Incubus, pa se njihov muzički žanr može definisati kao crossover.

Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, dodaju, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove putem četiri studijska albuma - Natio iz 2006, Teorija Haosa iz 2008, zatim Eros koji su objavili 2011 i Tanatos iz 2014. koji tematski čine celinu Kritična Masa.

Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip-hopa, zatim fanka, hard kora i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka – navode organizatori.

Cepeni ćunci su nastali 1991. u Ladovici, selu kraj Vlasotinca. Svoj prvi album pod nazivom Bugarska politika izdali su 1997, a drugi U zadnjem trenutku 2001. godine. Dugo se čeka na treći album koji je u pripremi, ali su pesme sa tog albuma već zaživele među vernim pratiocima, navode, čiji specifični odnos sa bendom ponekad više liči na odnos navijači - fudbalski klub nego na običan odnos benda i slušaoca.

Svaka njihova svirka je priča za sebe. To su svojevrsni performansi, posle kojih ostaju anegdote koje se prepričavaju. Možda će se nekada desiti da se međusobno posvađaju, pa na scenu izađu samo Miša (gitara) i Oki (bubnjevi), i neplanirano naprave veče za pamćenje. Sigurno će se desiti još hiljadu nepredviđenih stvari, ali je takođe sigurno da, bez obzira na sve, nikada neće razočarati publiku – dodaju organizatori koncerta.

Cene ulaznica, kao i spisak prodajnih mesta, biće uskoro objavljeni, navode organizatori niškog koncerta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: