Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 21. 12. 2023.

| Zabava

Južnjački rep, horor-pank i "bilingvalni rok" krajem nedelje u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic
Muzički raznovrstan kraj nedelje u AKC Fuzz-u; foto: Aleksandar Mijalković

Nastupi kuršumlijskog dvojca Ćače i Đavola u četvrtak, 21. decembra od 21:30, benda Goatmare and The Hellspades u petak, 22. decembra od 21 sat, kao i benda Kontrola štete u subotu, 23. decembra od 21 sat obeležiće nedelju u AKC Fuzz-u. Drugog i trećeg dana lokalna podrška biće bendovi Autonomna Kotrola i Stop the dial.

Dušan Koprivica i Nemanja Đorđević poznatiji pod pseudonimima Ćače i Đavo, održaće prvi koncert u Nišu, nakon 2021. godine i nastupa na Nišvilu. Organizatori ističu da se radi o hip-hop dvojcu koji zajedno nastupaju od 2015. godine i dodaju da će pred Nišlijama izvesti svoj “Hip-hop comedy show”.

Prepoznatljivi su po južnjačkom naglasku i humoru koji odlikuje njihov kraj, a većina pesama su obrade postojećih narodnih hitova. Repuju o uobičajenim svakodnevnim temama "običnog" čoveka. Neke od popularnijih pesama su I tebe sam sit teretano, Roštilj, Kakvu sam rakiju pek'o, Automehaničar, Provincijalac, Beton liga, Konobar - rekli su organizatori.

Sledećeg dana Nišlije očekuje nastup horor-pank benda iz Pančeva Goatmare and the Hellspades, koji će u AKC Fuzz-u nastupiti ponovo nakon više od godinu dana.

Svaka pesma predstavlja zasebnu horor priču, a muzika kombinuje melodičnost i veselu atmosferu sa morbidnim i mračnim tekstom stvarajući kontraverzu i ogroman kontrast između lepog i odvratnog Autonomna kontrola je mladi bend, nastao na tragu panka, post-panka i gotik-roka - kažu iz Fuzz-a.

Takođe, najavljeno je da će nastupiti u proširenom sastavu, kao i to da će pre njih nastupiti bend iz Niša Autonomna Kontrola, dok će subotu će nastupiti bend Po kratkom postupku, kojem će nastup u AKC Fuzz-u biti prvi u karijeri dugoj 21 godinu.

Oni će nastupiti zajedno sa eksperimentalnim bilingualnim rok bendom iz Niša Stop the Dial, koji kako navode organizatori, kombinuje energiju pop-panka, indi-roka i sint-popa, kreirajući jedinstven zvuk.

Ulaznice za četvrtak Big Star Travel agenciji, knjižarama Delfi, Hijeroglif, Indigo, OMV pumpama, kao i AKC Fuzz-u uoči nastupa, cena ulaznica koštaće 600 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta biti 800 dinara.

Karte za koncert u petak mogu se naći u Komitet pivari po ceni od 500 dinara, dok će na ulazi koštati 700 dinara, dok će ulaznice za nastup u subotu koštati 400 dinara i mogu se kupiti na ulazu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: