Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 29. 9. 2022.

| Zabava

“Kadilakom između sna i jave” - Nišlijkin prvi spot osvaja publiku

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Staša Petrović
Pesma "Kraj mene" objavljena 25. septembra; foto: Aleksandar Veselić

Nišlijka Stanislava Staša Petrović rešila je da izvadi iz fioke jednu od pesama koje piše već godinama i snimi spot u kojem gleda i vozi svoj film. Svi kadrovi spota snimljeni su u Nišu i okolini, pa mlada muzičarka kaže da je pesma “Kraj mene” niška priča. Najavljuje nove u narednim mesecima i poziva sugrađane da ne oklevaju kada požele da pokažu svoj talenat.

staša petrović 2 (1) Studirala komunikologiju; foto: Aleksandar VeselićIako je studirala komunikologiju, Staša se prvi put susrela sa muzikom još kao dete, kada je završila nižu muzičku školu za klavir. Kasnije je pevala na školskim priredbama, ali i na glavnoj bini Nišvila, sa Kafe balom.

Pišem već godinama, ali sam sve to čuvala po fiokama, na mnogo strana. Srećna sam što je to sada dostupno široj javnosti. Mislim da je prelomni trenutak bilo poznanstvo sa Vojom Aralicom, koji me je čuo kako pevam i onda smo razgovorom došli do toga da imam neke svoje autorske stvari. Ta spoljna motivacija bila mi je potrebna i bez njega verovatno ne bih uspela da izguram tu priču - priča ona.

U spotu za pesmu “Kraj mene” vozi kadilak i, kako kaže, hoda po ivici između sna i jave. Estetika joj je bila posebno važna, a značajno joj je bilo i da sve bude snimljeno u Nišu i okolini - od naselja Beverli Hils, preko Čamurlijskog puta i bioskopa, do polja lavande u Tamnjanici.

Jedan od direktora fotografije Vukašin Cvetković, koji potpisuje i režiju, već je radio spot za pesmu “Bestraga sve” grupe Kerber.

Vukašin je takođe niško dete. Okupio je mladu ekipu na studijama u Beogradu i oformili su svoju produkciju Paralela. Neki od njih došli su u Niš da snimamo spot. Nije ono uobičajeno, što je, čini mi se, često, da Nišlije idu negde. Ovog puta su ljudi došli u Niš. Bila su to dva dana intenzivnog snimanja i čistog entuzijazma - objašnjava Staša.

staša petrović 3 Momci iz Beograda došli u Niš da rade na snimanju; foto: privatna arhivaDodaje da ima potrebu da se i glumački izrazi i da se potrudila da u tome uspe kroz igrani momenat spota. Zadovoljna je reakcijama i brojem pregleda, kojih za tri dana ima više od 2.000.

To je moja prva pesma i moj prvi video na Jutjubu. Baš je početak od nule. Trebalo je inspirisati ljude da to pogledaju. Ima reakcija u mojim privatnim porukama, što me čini srećnom, kao i na društvenim mrežama. Za sada su komentari pozitivni. Čujem da se ljudima sviđa jer je novo, jer ima priču - kaže ona.

Voli različite žanrove - džez, bluz i klasičan pop, a od muzičkih uzora izdvaja Fredija Merkjurija, Vitni Hjuston, Laru Fabijan, Biseru Veletanlić i Kornelija Kovača.

Nadam se da će njena pesma inspirisati druge umetnike u gradu, kao i sve ostale, da nešto stvore.

Prema njenim rečima, u narednim mesecima bi trebalo da objavi još jednu pesmu, a u pripremi je još nekoliko njih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rocky

    13:51 // 30. 9. 2022.

    Daj bree, paljevino :))))

  • Maxa

    21:12 // 29. 9. 2022.

    Bravo Staša, divna si.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: