Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 11. 3. 2019.

| Zabava

Kantautor iz Memfisa nastupa u "Feedback"-u

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
gitara
Karte trenutno koštaju 500 dinara; ilustracija: flickr/Angela Quitoriano

Muzičar koji je često poređen sa rokenrol legendom Badijem Holijem - Džon Pol Keit, kako najavljuju iz Feedback-a, dolazi u Niš 14. marta da održi koncert u ovom klubu.

Organizatori navode da je ovaj muzičar danas prepoznat kao talentovani autor perfektnog glasa i savršenog gitarskog umeća. Džon Pol Keit Plakat Foto: Feedback/plakat

Naizgled sasvim običan štreber sa južnjačkim akcentom, kada se popne na binu, opaše telekastera i odvrne potenciometar na Fender Twin-u Džon Pol Keit se pretvara u Mr. Hydea, a prvih nekoliko redova pada pokošeno frenetičnim gitarskim rafalima nalik na one kakve je ispaljivao Wilko Johnson - navode iz kluba.

Sa svojim bendom nastupiće od 22 sata, a ulaznice trenutno koštaju 500 dinara, dok će na dan koncerta biti 600.

Karte se probaju u Galileo Tours-u u Nikole Pašića i Vintage Shop-u u Davidovoj.


Muzički put kantautora

Džon Pol Keit je karijeru započeo pred kraj srednje škole, 90-tih u rodnom Noksvilu sa bendom Viceroys.

Ubrzo su postali najuzbudljivija lokalna atrakcija i posle jednog koncerta u Nešvilu dobijaju ponudu da snime album za Stevea Earla i njegovu E-Squared Records - navode iz Feedback-a.

Mladom muzičaru se, dodaju, nije dopala ideja da promene zvuk zarad prvog albuma, pa napušta bend. Zatim pravi Nevers i snima ploču koja se nikad nije pojavila u prodavnicama. Ubrzo okuplja novu grupu Stateside koja obljavljuje jedan album u Evropi i postaju prateći bend Rajana Adamsa pod imenom The Pink Hearts.

Adams odlazi na turneju da promoviše svoj album Gold, povukavši sa sobom kompletnu postavu izuzev Keita koji se, nakon par kratkih zadržavanja u Njujorku i Birmingemu u pokušaju da okupi novu postavu, na poziv sestre seli u Memfis. Tamo započinje uspešnu karijeru studijskog i "živog" muzičara. Ispekavši zanat tezgareći po studijima i barovima sa raznim lokalnim muzičarima, navode, 2007. okuplja The One Four Fives, a 2009. izlazi zapaženi debi Spills And Thrills.

U tih 37 minuta i 12 pesama iz jedne u drugu klizite kroz žanrove karakteristične za ovaj grad: rockabilly, swamp-rock, soul, boogie-woogie, roots rock, country - kažu organizatori koncerta.

2011. objavljuje drugi album pod nazivom The Man That Time Forgot, a iako sa njim na snimanju učestvuju svi "pajtaši" sa prethodnog izdanja, ova ploča potpisana je samo njegovim imenom bez dodatka benda.

U međuvremenu započinje ozbiljnu saradnju sa Amy LaVere na projektu Motel Mirrors koji 2011. rezultira briljantnim kantri mini albumom. Potom im se priključuju Will Sexton, suprug Amy LaVere i Shawn Zorn, a početkom 2018. imaju i zapažen debi LP.

Ipak, za samog Keita najbitnija je njegova solo karijera, a ona je u periodu posle objavljivanja albuma Memphis Circa 3AM rapidno uzletela.

12 pesama u 35 minuta i savršen presek JPK kao autora i dijapazon žanrova: country, blues, power-pop, soul, rockabilly, sleazy boogie, garage rock... Sve se završava možda i najvećim hitom karijere – Baby We’re A Bad Idea - dodaju.

U proleće 2018. izlazi četvrti album Heart Shaped Shadow.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: