Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 11. 10. 2022.

| Zabava

Koncert Marčela krajem oktobra u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Marčelo Nebojša Babić
Posle nekoliko godna Marčelo ponovo u Nišu; foto: Nebojša Babić

Ljubitelji repa i dobre lirike sa kritičkim osvrtom, nakon nekoliko godina, biće ponovo u prilici da u Nišu prisustvuju koncertu umetnika Marka Šelića Marčela koji će biti održan 21. oktobra od 21 sat u klubu Carpe Diem. Ulaznice po ceni od 1.200 dinara su već u prodaji, dok će na dan koncerta koštati 1.500.

Marčelo će u Nišu nastupiti uživo sa svojim dugogodišnjim saradnicima Nevenom Glibetić, Radetom Sklopićem - DJ Raidom, Filipom Krumesom i Aleksandrom Jovanovićem.

Karte su u prodaji po ceni od 1.200 dinara i mogu se kupiti u klubu Carpe Diem u Ulici Svetozara Markovića 12, dok će na dan koncerta, 21. oktobra, cena ulaznice biti 1.500 dinara.


Biografija umetnika:

Marko Šelić Marčelo pisac je kojem se muzika dogodila. Jednog dana, umesto priče, pokušao je da napiše stihove i to na ritam. Od tada do danas objavio je šest studijskih albuma, pet romana, knjigu odabranih tekstova i stotine novinskih kolumni.

Pažnju javnosti najpre je stekao tekstovima svojih pesama kojima je zavredeo priznanja poput nagrade TV Metropolis za najbolju pesmu i Davorin 2006. i 2009. godine za najbolji urbani rok album.

Spot za Pozorište prvi je srpski spot uvršten u World chart express evropskog MTV-a, a prvi album bio je najprodavanije izdanje godine na listi IPS-a.

Učestvovao je u akcijama REX-a, Centra za nenasilje, Centra za ratnu traumu i organizacije ASTRA. Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine dodelilo mu je titulu ambasadora knjige i čitanja (2007). Prva dva romana dobila su Popboksovu nagradu publike za najbolju knjigu 2008. i 2012. Dok je “Higijena nesećanja” bila u širem izboru za NIN-ovu nagradu. Časopis The Men proglašava autora „čovekom godine“ u kategoriji New Idol 2010. A 2012, Šelić otvara 49. Niški sajam knjiga i grafike - navode organizatori.

Poslednjih godina angažovan je i u pozorištu. Već duže od decenije za kuću Veseli četvrtak radi i kao urednik svih domaćih edicija italijanskog strip junaka Dilana Doga.

Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer srpski jezik i književnost. Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    13:43 // 11. 10. 2022.

    Hvala ne hvala, i dzabe da je...

    • Torpedo

      19:11 // 11. 10. 2022.

      Ti cekaj Cecu !

  • Mihailo

    10:26 // 11. 10. 2022.

    Mogli biste da napišete i da je lokalna podrška DJ Ljudski Maximum. Jako je bitno promovisati i lokalne izvođače.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: