Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 13. 1. 2023.

| Zabava

Koncert "Nevernih beba" na pirotskom Trgu za "srpsku", vanredna situacija i dalje na snazi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
neverbe bebe
Neverne bebe za srpsku Novu godinu u Pirotu; foto: A. Kostić

Iako je vanredna situacija i dalje na snazi na delu teritorije Pirota, zbog čega je i odložen novogodišnji koncert na Trgu, poznati pop-rok bend Neverne bebe će svirati u Pirotu za doček pravoslavne ili Nove godine po julijanskom kalendaru, 13. januara. Kompletna organizacija koncerta koštaće skoro 3 miliona dinara.

Kako je ranije rečeno, vanredna situacija će biti na snazi sve do uklanjanja svih cisterni koje su prevozile amonijak, a trenutna situacija na terenu je da je cisterna iz koje je curio amonijak evakuisana kod sela Veliki Jovanovac, da je jedna od preostale tri podignuta na kolosek i da se trenutno radi na podizanju još dve cisterne koje su pune opasnim gasom.

Procene nadležnih bile su da će se čitava operacija završiti do 13. januara, kada bi bila ukinuta vanredna situacija i kada bi poznati sastav mogao da održi odloženi koncert, prvobitno planiran za doček kalendarske Nove godine.

Nove procene nadležnih u Gradu Pirotu su da se koncert može održati, iako je vanredna situacija i dalje na snazi, da nema opasnosti po bezbednost i da je život u Pirotu odavno vraćen u normalu.

Program na Trgu ispred Doma kulture počeće u 21 sat, kada će se pustiti muzika sa razglasa, a nastup Nevernih beba trajaće od od 23 do 1 sat posle ponoći. Za okupljene građane služiće se kuvano vino i čaj, a za ponoć je planiran i vatromet.


Cena celokupne organizacije skoro 3 miliona dinara

Odlukom gradskih vlasti, koncert planiran za 31. decembar ipak će se održati 13. januara, a kako su Južne vesti ranije pisale, za taj nastup grupa Neverne bebe dobiće nešto više od 1.5 miliona dinara.

Međutim, tu troškovima nije kraj - posebnim nabavkama pirotski Dom kulture angažovao je firme koje će biti zadužene za binu, ozvučenje i rasvetu, kao i za smeštaj, ishranu, posluženje i obezbeđenje koncerta, ali i za organizaciju vatrometa. vatromet Vatromet u ponoć; foto: A. Kostić

Firma iz Niša Dasal je dobila posao tehničke podrške koji podrazumeva postavljanje i kasnije rastavljanje bine, rasvete i ozvučenja i za to će dobiti 410.000 dinara.

Ta niška firma bila je zadužena i za organizaciju koncerta Goce Tržan u Pirotu na kraju 2019. godine, a ovog puta neće biti zaduženi za druge delove organizacije.

Takođe iz Niša, firma Magda art će za pola miliona dinara obezbediti 10 prenoćišta za izvođače, ishranu i osveženje za 40 ljudi, posude i materijal za kuvanje čaja i vina, 15 članova obezbeđenja i čišćenje pre i posle koncerta.

U ponoć će biti priređen i vatromet, što će Piroćance koštati 450.600 dinara i taj posao obaviće firma iz Petrovca na Mlavi Grof MBM.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gladan vlasti

    20:08 // 13. 1. 2023.

    Nista bolje od dobrog koncerta pod nebom amonijaka.

    • Goran Nezavisnost

      22:54 // 13. 1. 2023.

      I jos kad opstina casti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: