Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:24, 11. 6. 2019.

| Zabava

Koncert dr Neleta Karajlića na Letnjoj pozornici

Autor:A. S, T. R.Izvor:Južne vesti

dr Nele Karajlić u studiju "Južnih vesti"

U petak 14. juna, na Letnjoj pozornici dr Nele Karajlić će nastupiti pred Nišlijama, kako kaže, samostalno ali uz pratnju benda Osiromašeni uranijum. Kako je rekao u emisiji “15 minuta”, Nišlije će čuti hitove Zabranjenog pušenja i sve ono što se slušalo nekada, a garantuje energičan nastup.

Karajlić u Niš dolazi, kako sam kaže, prvi put od kako je EI bio jači od Sonija, ali najveći grad juga Srbije ne pamti samo po tome.

Niš je meni uvek bio simpatičan zato što mi se strašno sviđa komediografska crta koju ima južna Srbija. U Nišu sam voleo da odsednem jer vreme teče sporo i ovde se stvari događaju svojim prirodnim tokom. Ovde imam i svoje jatake - kaže Karajlić.

Pesme koje će izvesti pred Nišlijama neće biti nove, ni nepoznate, ali će biti sa nekom drugom energijom u odnosu na vreme kada ih je izvodio sa Zabranjenim pušenjem.

Idem na igru druge energije. Ono što je napravljeno onda, je napravljeno onda. Tražim da te iste pesme svira neko novi, neko mlađi i neko ko te pesme svira drugačije - priča Karajlić.

Druženje počinje u 21 sat, a ulaznice su u prodaji u agenciji Clock travel, prodavnicama Win win, knjižarama Delfi i Indigo, kao i u kafeu Pozornica na Letnjoj pozornici.

Kako je podneo napuštanje prethodnih bendova na kojima je svirao, šta je to poučno u njegovom poslednjem romanu “Solunska 36”, o njegovom odnosu sa Sejom Saksonom i pokretu novog primitivizma, pogledajte u emisji “15 minuta”.

*Emisija je snimljena 11. juna 2019. godine.


Simbioza književnosti i muzike

Karajlić je u Nišu prezentovao i svoju knjigu koju je izdao pre godinu dana, a koja se zove "Solunska 36" i koja je dosta povezana sa njim.

Lepo se poklopilo to i što imam sa Lagunom i Niškim kulturnim centrom promociju knjige Solunska 28. Knjiga je pisana 3-4 godine, a glavna ideja za tu knjigu je ustvari originalna kuća, koju je moj pradeda napravio početkom 20. veka na Dorćolu - rekao je Karajlić na konferenciji za medije.

Pričalo se i o njegovoj prvoj knjizi “Fajront u Sarajevu” koja je, objašnjava on, usko vezana sa onim što će se dogoditi u peta i sa onim što je do sada radio.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    09:48 // 12. 6. 2019.

    Nele u Nisu, a Klinton u Pristini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: