Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 24. 7. 2015.

| Zabava

Krcato na bazenima na jugu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Popsica
Na prirodnim bazenima u Popšici kod Svrljiga ulaz se ne naplaćuje; foto: JV

Bazeni u opštinama i gradovima na jugu ove nedelje beleže rekordnu posećenost. Cene ulaznica se kreću od 60 dinara na Gradskom kupalištu u Pirotu, do 250 dinara koliko košta karta za odrasle na belopalanačkom bazenu. 


U Nišu rashlađivanje na "Čairu" i Vrežinskom bazenu

bazen čair Gužba na "Čairu"; foto: JV arhivaNišlije mogu da se rashlade na otvorenim i zatvorenim bazenima Sportskog centra Čair i na vojnom Vrežinskom bazenu gde osveženje u vrelim danima pronađe dve do četiri hiljade kupača.

Posetiocima čairskog bazena u zatvorenom prostoru na raspolaganju su olimpijski rekreacioni i dečji bazen, a na otvorenom se takođe mogu kupati u olimpijskom i dva dečja bazena sa mobilijarom.

Dolazim ovde jer se od sunca možete u svkom trenutku skloniti na unutrašnje bazene, a odlično je za decu jer ima manjih tobogana i prskalica - kaže Nišlijka Jelena Savić.

Osveženje na otvorenim bazenima moguće je od 10 do 19, a na zatvorenim od 10 do 18 sati. Ulaznica tokom sezone, koja traje do 1. septembra, košta 200 dinara, sa ležaljkom - 300, dok je za decu do 7 godina 100 dinara.

Kupače na vojni bazen u Donjoj Vrežini osim rashlađenja u vodi privlači i mogućnost da se zabave u stonom tenisu i na sportskim terenima za fudbal, košarku, odbojku na pesku, tenis i badminton.

Bazen je radnim danima otvoren od 11 do 19, vikendom od 10 do 19 sati, dok ponedeljkom ne radi zbog tehničke pripreme vode.

Cene ulaznica na ovom bazenu iste su kao i prošle godine tako da dnevne koštaju 150, a mesečne 1.500 dinara.


U Leskovcu žele bazen na otvorenom

Leskovčani i dalje pate za otvorenim bazenima i čekaju prvog investitora koji bi u ovom gradu napravio olimpijski bazen ili akva-park.

Ipak, to ih ne sprečava da posećuju zatvorene bazene u okviru SRC „Dubočica“.

Direktor tog centra Aleksandar Đurović kaže da bazene svakodnevno poseti oko 500 kupača.

Najpopularnije je noćno kupanje. Ono počinje u 22 sata kada su najveće gužve. Pojedine kupače čak moramo da vratimo jer nema dovoljno mesta za sve - kaže Đurović.

Leskovac-bazen Leskovčani se rashlađuju u GrdeliciCene na leskovačkim bazenima su, slaže se većina, simbolične: ulaz na noćno kupanje košta 130 dinara, za dnevno 85, dok je ulaz za decu svega 40 dinara.

Najbliži i jedini otvoreni bazen koji radi u Jablaničkom okrugu nalazi se u Grdelici.

Renoviranje čitavog kompleksa pomogla je lokalna samouprava sa milion dinara, ali su najveći deo uradili sami Grdeličani tokom protekla dva meseca.

Karta za celodnevno kupanje za odrasle iznosi 100, a za decu preko sedam godina 50 dinara.


"Koštanin" i "Jumkov" bazen za Vranjance

Kostanin-bazen Iako sa skromnim sadržajem, "Koštanin" bazen pun kupačaDva vranjska bazena, „Jumkov“ koji je u ingerenciji Sportskog saveza i „Koštanin“ koji je u sklopu Sportske hale, nude skromne sadržaje, ali ovog leta beleže veliki broj posetilaca.

Predsednik Sportskog saveza Igor Mladenović kaže da Jumkov bazen tokom radnih dana primi prosečno oko 400 kupača, dok se vikendom taj broj kreće 600 do 700.

Cenu ulaznice nismo menjali tri godine unazad i ona iznosi 150 dinara. Renovirali smo bazen i dva puta nedeljno se kontroliše ispravnost vode – kaže Mladenović.

Noćnog kupanja ove godine neće biti jer je, kažu nadležni, neisplativa zbog malog broja zainteresovanih kupača.

Na bazenu kod Sportske hale broj kupača je nešto manji, ali su i njegovi kapaciteti skromniji.

Direktor Sportske hale Darko Stanojković kaže da je bazen uređen i da od ove godine funkcioniše i mini bazen za mališane. Cena ulaznice je takođe 150 dinara. I na ovom bazenu radi restoran i niskim cenama privlači goste koji kafu mogu da kupe za 60 dinara.


Gužva na prokupačkom Gradskom bazenu

Prokupčani mogu da se osveže na gradskom bazenu na kom se dnevno proda oko 1.300 karata. Posećenost je visoka, ali i očekivana s obzirom na veliku vrućinu, kažu u Turističko-sportskom centru u čijoj je bazen nadležnosti.

Osim olimpijskog, u ponudi su još dva manja bazena sa jednim dečjim toboganom.

U kompleksu imamo i teren za odbojku na pesku, kao i travnati teren za mali fudbal, tako da naši sugrađani mogu da uživaju i u sportu - kaže direktor TSC u Prokuplju Aleksandar Đorđević.

Tik uz kompleks sa bazenima su i teniski tereni.


Novi bazen za Svrljižane od početka avgusta

Deo kupališnog kompleksa u Svrljigu u poslednjoj je fazi izgradnje tako da će do kraja godine biće završen poluolimpijski bazen, a od 3. avgusta za kupače će biti otvoren završeni deo kompleksa, popularno „brčkalište“.

bazen Svrljiško kupalište u izgradnjiDo tada, Svrljižani, a u poslednje vreme i sve više Nišlija, najčešće uživaju kupajući se na bazenu u susednom Knjaževcu, ali i na prirodnom bazenu u Popšici kod Svrljiga.

Kupačima su besplatno dostupni manji bazeni, ali i uređen bazen i dečja brčkališta sa prirodnim hladom dvadesetak metara visoke stene iznad tih bazena.

Besplatan ulaz, nažalost, znači i da nema mnogo prateće zabave u ponudi, s obzirom da je u pitanju prirodni bazen, ali ljubitelji prirode, pre ili posle rashlađivanja u vodi čija je konstantna temperatura 22 stepena, mogu obići obližnji manastir u selu Pirkovac ili pećinu Samar u Kopajkošari.


Kupalište u Pirotu sa čistom vodom

Pirot-kupaliste Na pirotskom kupalištu i tobogani; foto: JVVoda u Gradskom kupalištu u Pirotu je, nakon što je obezbeđen stalni dotok vode, ispravna, pokazuju analize Zavoda za javno zdravlje.

Upravnik ovog kupališta Miloš Rančić rekao je da je poslednjih dana tamo dnevno bilo oko 800 kupača i da ih tu pre svega privlači jeftina ulaznica koja za odrasle košta 60, a za decu 30 dinara. Najmlađi se zabavljaju na manjim toboganima, dok veći ne radi jer je u toku zamena stepeništa do njega.

Međutim, otvaranje zatvorenog bazena, koji je počeo da se gradi još pre 5 godina, Piroćanci ni za ovu sezonu nisu dočekali.

Neki se rashlađuju na bazenima do kojih putuju tridesetak kilometara - u Babušnici, gde atmosferu uživo mogu videti i preko interneta, a ove sezone prvi put i u Beloj Palanci.

Cena ulaznice na belopalanačkom bazenu je 250 dinara za odrasle, 200 dinara za decu uzrasta od 7 do 15 godina, a ulaz je besplatan za mlađe od 7 godina.


Oni koji ne vole gužve na bazenu biraju osveženje na rekama i jezerima kojih na jugu ima mnogo. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tomislav Tosic

    15:08 // 25. 7. 2015.

    Jedino ste zaboravili bazen u Vladicinom Hanu, koji je najlepsi posle Niskog Caira. :)

  • Ana

    12:33 // 25. 7. 2015.

    Popsica je zakon

  • Milos Stajic

    16:37 // 24. 7. 2015.

    Kazu Leskovac hoce bazen na otvorenom.Pa u Vucju ima olimpijski bazen koji ne radi vec 10 i vise god.,da bi svi iz Vucjanskog kraja isli u Leskovac na bazen.Zasto opstina ne odvoji novac od placanja vode iz naseg vodosistema Barje i ulozi da taj bazem proradi.?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: