Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 12. 8. 2015.

| Zabava

Kulturno leto u Žitorađi otvorili mladi, nastupa "Kerber"

Autor:B. R.Izvor:Južne vesti
Kulturno-leto.jpg
Kulturno leto u Žitorađi se održava u parku

Umetničkim radionicama u parku u Žitorađi u kojima učestvuju mladi počelo je desetodnevno Kulturno leto u ovoj opštini.

Tokom manifestacije, koja se održava drugu godinu zaredom, predviđen je bogat kulturni program za sve uzraste, a istovremeno će biti obeležen i Dan mladih.

Organizator Marina Radić kaže da je cilj manifestacije razvoj pozitivnog odnosa prema kulturi i umetnosti i da se građanima nudi bogat program koji pokriva sve uzraste.

Tako je za večerašnji program koji traje do 23 sata predviđen nastup lokalnog muzičkog benda „Trio“ i nastup prokupačkog di-džeja Zeka.

Sutra 13. avgusta biće održana Seoska olimpijada sa disciplinama skok u dalj, bacanje kamena s ramena i nadvlačenje konopcem, biće prikazan dokumentarni film “Koreni 2015” Dušana Ilića iz Žitorađe i kratkometražni filmovi Žikice Jovanovića iz Prokuplja.

Petak 15. avgust je rezervisan za najmlađe i njihove kulturne veštine, a subota 16. avgust za romsku kulturu. U ponedeljak 17. avgusta od 21 sat na pijaci nastupa grupa “Kerber”, a utorak 18. avgust je rezervisan za pozorišna i glumačka ostvarenja.

Sreda 19. avgust biće ispunjena etno-manifestacijom u praku, dok je četvrtak 20. avgust predviđen za folklorno stvaralaštvo. Manifestacija će biti završena u petak 22. avgusta smotrom folklora na stadionu.

Manifestaciju organizuje Narodna biblioteka u Žitorađi sa Kancelarijom za mlade i Udruženjem „Naše zrno“, a pokrovitelj je Opština Žitorađa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: