Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 13. 7. 2015.

| Zabava

Leptirice, amazonke, džezeri i svingeri oduševili Leskovčane

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
karneval-Leskovac-1.jpg
Neku od karnevalnskih tačaka videlo 70.000 ljudi; foto: JV

Leskovačka grupa sa „Orkestrom vilinog konjica“ je na desetom Leskovačkom karnevalu proglašena za najbolju karnevalsku grupu, dok je grupa sa Sardinije, obojena u crno, izabrana za najbolju grupu po ukupnim ocenama.

Internacionalni-karneval-Leskovac Centrom prodefilovalo više od 40 karnevalskih grupa; foto: JVNajveće simpatije Leskovčana dobio je “Swing Orchestra” iz Italije. Građani su prilazili simpatičnim Italijanima i plesali uz niihove džez izvedbe.

Mladići iz Trsta su prva karnevalska grupa koja je učestvovala na Leskovačkom karnevalu. I oni su oduševljeni atmosferom koju su zatekli u ovom gradu.

Stigli smo rano jutros i već smo obišli ceo grad koji jeste malo zapušten, ali ima nešto što nema naš Trst – najlepše devojke na svetu - kazao nam je jedan iz grupe.

Karneval:u-Leskovcu Brazilke, Havajke, pleme iz afričke džungle, italijanski muzičari, princeze, leptirice i vilini konjici deo festivalske povorke; foto: JVCentrom grada prodefilovalo je više od 40 karnevalskih grupa.

Brazilke, Havajke, pleme iz afričke džungle, italijanski muzičari, tajanstvene princeze, zanosne leptirice i vilini konjici samo su deo karnevalske povorke u Leskovcu koji se pet dana prelivao šarenilom i muzikom.

Milena Đorđević je sa svojim sestrićima pažljivo pratila povorku dugačku nekoliko stotina metara.

Najviše su mi se dopale princeze u raskošnim zelenim i crno-belim haljinama iz 19. veka, pirati sa Kariba i klovnovi, a ovi koledari sa klopataralima i neke maske nalik na šumska čudovišta me nerviraju jer mi plaše sestriće - kazala nam ona.

Miroljub Radivojević iz Turističke organizacije Leskovac kaže da je ovogodišnji karneval rekordan po broju učesnika i da je za pet dana na ulicama Leskovca neku od karnevalskih tačaka videlo oko 70.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: