Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 1. 9. 2017.

| Zabava

Leskovčani napravili najveću pljeskavicu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
pljeskavica
Oboren prošlogodišnji rekord; foto: printscreen

Pljeskavicu od 65 kg živog mesa napravile su roštiljdžije iz Leskovca, čime su oborili svoj prošlogodišnji rekord. Pljeskavicu pečnika 191 cm i debljine 2,6 cm, Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Bojan Živković pekli su 40 minuta, dok im je za celokupnu pripremu trebalo više od sat vremena.

Nakon pečenja, prečnik pljeskavice smanjio se na 158 cm, kažu organizatori, ali joj je debljina ostala ista. Prošlogodišnji rekord bio je 63 kg živog mesa.

Pripremanje nove najveće pljeskavice, prema rečima organizatora, pratilo je nekoliko stotina posetilaca, ali ni ove godine nije bilo predstavnika Ginisa koji bi zabeležili rezultat.

Zbog komplikovane procedure, ni ove godine neće prisustvovati predstavnici Ginisa - najavili su još ranije iz Turističke organizacije Leskovac.

Tradicionalno je, nakon proglašenja zvaničnog rezultata, pljeskavica podeljena okupljenim posetiocima. Okupljene je zabavljao bleh orkestar Fejata i Nebojše Sejdića, a na koncertu večeri nastupila je rok grupa “Atomsko sklonište”.

Podsetimo, na ovogodišnjem takmičenju za roštilj majstore, najbolje su bile Nišlije, koje su od 9, osvojile 8 nagrada u pravljenju najbolje pljeskavice, ćevapa i jela sa roštilja. Festival posvećen specijalitetima traje do 3. septembra, a večeras će nastupiti “Tropico band”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: