Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 14. 12. 2021.

| Zabava

Lutrija, lokalni bendovi i trubači za novogodišnju noć u Leskovcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Nova godina
Leskovčane doček košta 600.000 dinara; Ilustracija; foto: J. Ćosin

Da će se Leskovac razlikovati od ostalih gradova za doček Nove godine najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je istakao da će, umesto koncerta, biti organizovana novogodišnja lutrija, a muzički program će upotpuniti neki od lokalnih bendova i trubači. Cvetanović je saopštio i da će iz budžeta Grada biti izdvojeno 600.000 dinara za kupovinu kućnih aparata i uređaja koji će se dodeljivati Leskovčanima, dok su vikend vaučeri poklon turističkih organizacija iz cele Srbije.

Zbog loše epidemiološke situacije u Leskovcu organizovanog dočeka 2021. godine na Širokoj čaršiji nije bilo, dok će, po rečima gradonačelnika, Leskovac za predstojeći doček biti izuzetak od drugih gradova, jer će, umesto velikog koncerta i spektaluranog dočeka, biti organizovana novogodišnja lutrija.

Novac koji estradne zvezde traže za doček su ponekad i pet puta veće od realnih. Mi ćemo, siguran sam ove godine, biti jedini grad koji će 2022. godinu dočekati uz lutriju, gde će veliki broj naših sugrađana biti nagrađen. Biće i muzičkog programa, nastupaće neki od lokalnih bendova koji neće mnogo koštati, dok će tu biti i trubači - rekao je Cvetanović.


Bela tehnika, putovanja i pečenje za najsrećnije Leskovčane

Prvi čovek Leskovca istakao je da će samo neke od nagrada biti vikend aranžmani po celoj Srbiji, ali i kućni uređaji, poput televizora i bele tehnike. Cvetanović je najavio da će biti dodeljeno nekoliko torti, a da doček neće proći ni bez pečenja.

Lutrija će biti besplatna za građane, dok će iz budžeta za nabavku nagrada biti izdvojeno 600.000 dinara. Imaćemo i nagrade u vidu vaučera i aranžamana po celoj Srbiji, zahvaljujući TOL-u i njihovim dobrim odnosima sa ostalim organizacijama iz cele Srbije. Biće podeljeno i 10-ak torti, kao i nekoliko pečenih prasića - saopštio je Cvetanović.

On je dodao i da za sada nije poznato kako će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine, ali je rekao da su tada nastupi pevača mnogo jeftiniji, te da postoji mogućnost da tada bude organizovan neki veliki koncert.

Podsetimo, lutrija u Leskovcu organizovana je i za doček 2020. godine, ali su tada dodeljene samo četiri nagrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rilex

    18:29 // 14. 12. 2021.

    I ti sto si vakcinisan mozes da prenosis virus koliko znam, to sto si vakcinisan stitis sebe ali ne i druge!? I potreban ti je kovid sertifikat!?

  • Apsurdistan

    16:51 // 14. 12. 2021.

    A kafici rade do 20h.Svasta.

    • gradjanin

      17:16 // 14. 12. 2021.

      Ne, kafici mogu da rade 24h, ali ako si vakcinisan, mozes na pice i kafu bez problema, na neku zurkicu, ovako nevakcinisan - ne, jer samo se zapitaj; da li ja koji sam vakcinisan zelim da pijem kafu u istoj prostoriji sa tobom, nevakinisanim gradjaninom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: