Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 14. 9. 2016.

| Zabava

"Liga izuzetnih džentlmena" poklanja koncert Nišlijama

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Liga
Pojačali se bubnjem trudeći se da zadrže duh akustike; Foto: Promo

Niški bend “Liga izuzetnih džentlmena” sviraće u Banovini 17. septembra, a koncert kojim obeležavaju deceniju postojanja biće besplatan.

Započeli su karijeru 2006. godine kao akustični "cover" bend. "Liga Izuzetnih Džentlmena" je tokom godina proširila svoj originalni sastav i aktivnosti, pa danas radi i na autorskim projektima. Sa kombinacijom akustične gitare i harmonike, nakon toga i specifičnom ritam sekcijom - bas gitara/kahon, bend je od samog početka prepoznatljiv po karakterističnom zvuku i energiji koju deli sa publikom.  MTV Spotovi emitovani na MTV-u; Foto: screenshot MTV Adria

Sama činjenica da postojimo i radimo već deset godina je sama po sebi vredna barem jedne malo veće torte. Ipak, rešili smo da sa publikom podelimo više od toga, te ćemo im prirediti koncert, u organizaciji SKC-a – kaže frontmen Dejan Hristov.

Bend je prepoznatljiv i po tome što se ne ograničavaju isključivo na "mainstream", pa sviraju i stvari sa "B" strana, kroz širok dijapazon alternative, popa i rock-a, sve do španskih, ruskih, italijanskih pesama. 

Sa autorskim radom počeli su 2011. godine, kada su snimili nekoliko pesama - La Liga de los hombres extraordinarios, Sve je dobro, Pagliacci, Ta koja sanja isti san. Njihovi spotovi emitovani su u emisiji "Gruvanje" na RTV i na MTV Adria.  

Specifično za naš bend je što ga čine muzičari, lekari, asistenti na fakultetima, umetnici, kao i akustika u izvođenju i ton harmonike – dodaje.

Svirka Različiti muzički žanrovi na repertoaru; Foto: Promo On dodaje da će se na koncertu u Banovini pojaviti i bivši član Asen koji za ovu priliku dolazi iz inostranstva, muzičari iz “Danilovog Doživljaja Beča”, Nebojša Savić iz kultnih “Fleka”, prof. Srđan Glišović - Đani iz legendarnog “Tam Tama”.

Tokom koncerta, publika će na video bimu moći da vidi i spotove, snimke ali i zanimljive isečke iz zivota benda – najavljuju.

Koncert u Banovini počinje u 21 sat. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: