Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 22. 12. 2021.

| Zabava

Lokalni bend i Miroslav Ilić na dočeku Nove godine u babušničkom parku

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
1 Miroslav Ilic foto aleksandar kostic
"Slavuj iz Mrčajevaca za Novu godinu u Babušnici"; foto: A.K

Pored Nišlija, Leskovčana i Piroćanaca i stanovnici Babušnice imaće organizovani doček Nove godine, a u parku će, kako kažu u Opštini, nastupiti lokalni bend i pevaće Miroslav Ilić, a planiran je i vatromet u ponoć. Organizaciju dočeka platiće Opština sa 1,8 miliona dinara od novca koji je ostao od “Vurdijade”, kaže predsednica Ivana Stojičić, ali ne navodi kako će ga platiti, s obzirom na to da nema raspisanog tendera, ni pregovaračkog postupka.

Program počinje u 22 sata nastupom lokalnog “Fajront benda”, a Babušničani će Novu godinu dočekati uz Miroslava Ilića i orkestar Miše Mijatovića, čiji koncert počinje u 23 sata, ali se ne zna do koliko će trajati.

U ponoć će, kako je najavljeno, biti priređen vatromet.

Organizator dočeka je Opština, a prema rečima predsednice Ivane Stojičić, iz budžeta će biti izdvojeno 1,8 miliona dinara i reč je o novcu koji je ostao od tradiconalne gastronomske manifestacije o vurdi “Vurdijade”, koja je ove godine organizovana u smanjenom obimu zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Za “Vurdijadu” nismo imali planirani koncert, bila je u jeku pandemija, odlučili smo da posle 20 godina organizujemo koncert za doček. S obzirom na to da organizovanog dočeka neće biti u nijednom restoranu, rešili smo da priredimo građanima zabavu sa Miroslavom Ilićem, od novca koji je bio izdvojen za “Vurdijadu” - kaže Stojičić.

Kako će Miroslav Ilić biti plaćen, s obzirom na to da nema raspisanog tendera, predsednica Opštine ne zna sa sigurnošću.

Mislim da je sklopljen ugovor sa izvođačem. Ne znam kakav je postupak, da li je pregovarački sa izvođačem ili javna nabavka za određenog izvođača, ne znam kako je sprovedeno po Zakonu o javnim nabavkama - kaže Stojičić.

Osim dolaska popularnog "slavuja iz Mrčajevaca", u cenu organizacije ulazi i iznajmljivanje i montaža bine, ozvučenja i rasvete, a prema dostupnim podacima, to će koštati 700.000 dinara, koliko će biti plaćeno beogradskoj Agenciji Mercata.

Podsetimo, organizovanog dočeka biće i u Nišu, gde će pevati Zorica Brunclik i Alen Islamović, Leskovčani će Novu godinu dočekati uz lutriju, lokalne bendove i trubače, a Piroćanci uz domaće bendove, čaj, vatromet i kuvano vino.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    12:43 // 1. 1. 2022.

    Babusnica ponovo pokazala da nema kicmu i ucestvovala u sns cirkusu.
    Molim doticne da se vise ne zale,cuti,trpi,nema bolje.

  • Krkuša

    07:58 // 24. 12. 2021.

    Svi kazu ekonomska kriza pocinje, cene skocile na sve zivo... SNS piljari i tatine cerke resili da nas zabavljaju s najskupog pevaca u drzavu. Nema kuce za kvo da nas uape. Sto ne kupiste za tej pare neki uredjaj za onuj bolnicu gore da ne moramo za sve u Pirot i kod vasi privatnici?

  • Komšija piroćanac

    14:55 // 23. 12. 2021.

    Imate vi,ako se ne varam, muzičare trubače, tu iz okoline,naše Rome.Bolje da ste njima platili neku sumicu pa da vidite veselje a i oni da malo zarade

    • Komšo

      07:51 // 24. 12. 2021.

      SNS estetika i ukus ce nas istrebe...

    • FB Slobodna Babusnica

      23:33 // 24. 12. 2021.

      Mogao je Pile da peva mnogo bolje za mnogo manje para ali onda matematika ne bi bila ovakva.Inace ove godine opstina samo za muziku i bine dala 50 000e.Bogato.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: