Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 5. 8. 2019.

| Zabava

Lovci spremili najbolji belmuž na 14. "Belmužijadi"

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
folklor Belmužijada FOTO ALEKSANDAR KOSTIĆ
Više od 1.000 učesnika nastupilo je tokom trodnevne manifestacije; foto: A. Kostić

Ekipa Lovačkog udruženja "Dr Milenko Hadžić" proglašena je za najbolju u spremanju tradicionalnog jela svrljiških pastira - belmuža, po kome se naziva manifestacija koja se održava u Svrljigu, a titulu najlepše pastirice ove godine ponela je Nađa Stevanović.

Za prvu pratilju izabrana je Dimitra Anđelković, dok je druga pratilja, po oceni žirija, Miljana Mitić. Najlepši pastir 14. "Belmužijade" je Sava Stanković, prvi pratilac je Matija Milosavljević, a drugi Vasilije Vasilić.

Pored lovaca koji su proglašeni majstorima u pripremanju belmuža i osvojili su 50.000 dinara, drugo mesto i 30.000 dinara osvojila je ekipa "DIV betonski pragovi", dok su treće mesto i 20.000 dinara podelili Mesna zajednica Beloinje i ekipa "Nikolići".

Sveukupni pobednik u pastirskom višeboju je ekipa "Kladanac Prekonoga 1", a najlepši štand ove godine imalo je Udruženje penzionera Svrljig.

Inače, prve od tri večeri, Sabor gajdaša balkanskih zemalja prekinulo je jako nevreme, pa nagrade najboljim instrumentalistima nisu ni dodeljene. Druge večeri Svrljižane, ali i brojne goste, zabavljala je Milica Todorović, a sjajnim koncertom na prepunom stadionu FK Svrljiga, "Belmužijadu" je koncertom zatvorio Halid Bešlić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:33 // 5. 8. 2019.

    Od iduce godine,pastirice da prosetaju i u bikiniju!Koj cuva ovce,do grla zakopcan!
    A,da se najveci sin naseg naroda proglasi najlepsim-dozivotno !

  • Realno

    15:03 // 5. 8. 2019.

    Daleko od toga da je igraliste bilo prepuno,jer ono nije stadion,prilikom gostovanja Halida Beslica a kako kazu ocevidci,kod Todorovicke je bilo jos mnogo manje gostiju.Mozda na izgled ali unutra je bilo mesta izmedju publike da je mogao i helihopter da se spusti.Generalno,da je neko naterao publiku da se zbije jedan do drugoga,stali bi na jednoj polovini igralista,prema bini.

    • naravno

      17:21 // 5. 8. 2019.

      A jel neko ovde licitira brojkama? Ja bar ne vidim. Vidim slike gde se vidi i pun stadion koji je, kao i svi po pravilima, standardnih dimenzija.I pun

  • Овца за шишање

    14:29 // 5. 8. 2019.

    Лепа манифестација, Ех, сад, који је најлепши ствар је укуса!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: