Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 20. 5. 2016.

| Zabava

Maturanti plesali u Svetosavskom parku i u centru (foto)

Autor:S. J. Izvor:Južne vesti
ples
Maturanti obeležili kraj srednje škole; foto: Vanja Keser

U Parku Svetog Save u narandžastim majicama i sa belim kišobranima, a na Trgu kralja Milana u crvenim i belim majicama i sa balonima - niški maturanti u podne odigrali su kvadril na kompoziciju Johana Štrausa "Slepi Miš" istovremeno sa vršnjacima iz stotinak gradova 10 država.

VAK-0189 Opremljeni i pištaljkama; foto: Vanja KeserIako razjedinjeni zbog dva različita organizatora, đaci su i na jednom i na drugom mestu u odličnom raspoloženju obeležili kraj srednjoškolskog školovanja.

Maturantska parada nam je znak da smo odrasli i spremni da nastavimo dalje, ali i način da proslavimo poslednje dane koje provodimo svi zajedno - kaže jedna maturantkinja.

Podrška je i u Svetosavskom parku i na Trgu kralja Milana stizala i od roditelja, rođaka i prijatelja koji su ponosno fotografisali svoje najbliže.

Ideja ove manifestacije osmišljene u Sloveniji 2001. godine, koja je u Srbiju dovedena 2006, jeste povezivanje mladih kroz ples i muziku.

2011. godine postignut je Ginisov rekord u broju igrača u simultanom plesu na ovoj manifestaciji. Tada je na trgovima u 51 gradu u 8 država plesalo više od 33.000 maturanata.

Maturanti, uz program koji se preko radija istovremeno emituje na trgovima u svim gradovima, plešu da bi promovisali nenasilje, toleranciju, mir i zajedništvo.

VAK-0255 Ples kao oproštaj od odeljenskih drugova; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ej

    18:45 // 22. 5. 2016.

    Dokaz da je Niška prosveta zrela za korenite promene i smene ! Uzgred moram da pitam ko stavi maturantima pištaljke u usta da kvare ove divne tonove Štrausa !? Zar kod nas sve mora da bude buka i kič ? Štraus je divan, zar posle njega nije moglo i Brankovo kolo !? Da, zaboravih da je to neko trebao da promeni, predloži, kaže ali njima su male plate, loši uslovi rada, nisu im dobra deca, država...

  • joca

    20:24 // 20. 5. 2016.

    deca su najvece blago a direkori neka se stide.

    • šta su vam sada

      09:03 // 21. 5. 2016.

      direktori škola skrivili? Nisu oni krivi što ministarstvo i grad ne mogu da se dogovore, pa nisu sva deca na jednom mestu. Iskreno, naredne godine bi trebalo organizovati ples na tri lokacije, lepo je kada gledaš zadovoljnu decu u centru i parku Sv.Save.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: