Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 24. 1. 2020.

| Zabava

Mažoretkinje iz Herceg Novog najavile Praznik mimoze defileom kroz Niš

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Mažoretkinje iz Herceg Novog u Nišu januar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser 11
Ples kroz centar Niša; foto: Vanja Keser

Februar i mart u Herceg Novom već tradicionalno prolaze u znaku Praznika mimoze - manifestacije koja objedinjuje koncerte, izložbe, gastronomiju i sport, a mažoretkinje iz bokokotorskog grada prodefilovale su i kroz centralnu nišku ulicu i time najavile događaj. Povod je bio potpis protokola o saradnji kulturnih centara iz dva grada, kojim su na neki način ozvaničili buduće uzajamne promotivne aktivnosti.

Obučene u upadljive bele haljine i crvene kapute, sa belim i zlatnim pom-pomovima u rukama, a praćene duvačkim orkestrom u sličnim odorama, mažoretkinje su prošetale kroz Obrenovićevu ulicu i izvele koreografiju.

Slične aktivnosti, kojima su pozivale ljude na manifestaciju, mažoretkinje su imale u brojnim gradovima regiona. Ipak, defile u Nišu imao je i drugu pozadinu. Naime, kako priča direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić, Niš i Herceg Novi već godinama sarađuju, pre svega zbog filmskih festivala koji se održavaju u ovim gradovima. Mažoretkinje iz Herceg Novog u Nišu januar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser 2 Protokol o budućoj saradnji dva grada; foto: Vanja Keser

Sada saradnju žele da "uozbilje" i prošire i na druge manifestacije, kako bi što više jedni kod drugih promovisali kulturu svojih gradova i pomogli turizmu, posebno zbog avionske linije Niš - Tivat. Ipak, za sada se govori samo o idejama, ali ne i konkretnim datumima.

Rešili smo da tu saradnju podignemo na viši nivo, da potpišemo protokol o saradnji koji će nas obavezivati da čitave godine brinemo o razmeni nekih programa i da probamo da nastupamo zajednički i kao suizdavači nekih zajedničkih izdanja i da probamo da zajednički učestvujemo u projektima. Kao što su oni sada promovisali Praznik mimoze, mi planiramo da napravimo nekoliko dana niške kulture u Herceg Novom - priča Savić.

Inače, Praznik mimoze održava se od 14. februara do 14. marta u Herceg Novom. Otvoriće ga izložba cveća i koncert Lepe Brene, a zatvoriti međunarodna karnevalska povorka i koncert Željka Joksimovića. Između je najavljen bogat program.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    21:05 // 24. 1. 2020.

    Mnogo nam pa trebaju

    • Ouzo

      08:08 // 25. 1. 2020.

      Pa,defiluj ti ako imas minjak !

    • Što te biju ovi dobri ljudi?

      13:05 // 25. 1. 2020.

      Komentar je DNO DNA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: