Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 23. 7. 2019.

| Zabava

Mladi niški hip-hoper: Umetnost nastaje na ulici, moj album biće omaž gradu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti

Jedan od predstavnika mlađih niških hip-hop snaga Mirko Perović, koji nastupa pod imenom Mali Mire, kaže da niška rep scena simultano prati korak sa svetskim trendovima, ali da je odlikuje južnjačka autentičnost. Svoj prvi solo-album u nastajanju Mali Mire najavljuje kao omaž gradu Nišu koji voli.

Prethodnog vikenda u Nišu je održan festival hip-hop kulture “Dođi na amfi” na kojem su nastupile mnoge afirmisane zvezde srpske rep scene. Rime je "bacao" i Mali Mire zajedno sa Demonijom i Furijom Đuntom.

Domaća scena simultano ide u korak sa svetskim trendovima. Moji tekstovi predstavljaju neku hroniku vremena, a motivacija je grad, život, introspekcija - kaže Mali Mire.

Za južnjačku scenu koja ima različite aktere od Stereo Banane do Furija Đunte kaže da je autentična, a za najavljenu hip-hop binu na Nišvilu, na kojoj će i on nastupati, prognozira da će uspeti jer su i džez i hip-hop improvizacija i da će se dobro uklopiti.

Mali Mire kaže da je u repu od svoje dvanaeste godine, a uveliko radi na svom prvom solo-albumu.

Biće to omaž gradu. Tako je u hip-hopu, moraš voleti svoje. Trenutno je na nekih 30%. Biće tu pored tekstova i muzike i grafita, brejkdensa, video-produkcije, nekog filmskog narativa, a i drugih muzičara - najavljuje Mali Mire.

Za sebe kaže da je pseudo-intelektualac, da voli filozofe, u muziku ga je uvukla prva kaseta koju je kupio - Prodigy, a Vudu Popaja navodi kao nekog svog prvog rep uzora iz detinjstva.

Koliko u repu ima “loženja i patetike”, a koliko iskrenosti i emocija, šta misli o uplivu auto-tjuna, zašto je južnjački rep autentičan, šta očekuje od nastupa na Nišvilu, kako vezuje filozofe za rep, zašto hip-hop tekstovi imaju lajt-motiv od “ničega do nečega” i zbog čega snima album - da li zbog klikova, nastupa ili novca, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Igi

    08:59 // 24. 7. 2019.

    Uzivao sam u ocajnom intervjuu nebitnog mc-a!

  • Nislija

    07:18 // 24. 7. 2019.

    Decko je pogubljen. Toliko komplikovanih odgovora, kontradiktornih odgovora...pola izgovorenih reci ne zna sta znaci.

  • south side

    21:08 // 23. 7. 2019.

    mladi niski hip hoper, a ne pravi muziku od 2015. godine

    • mladi niški hip hoper

      21:58 // 23. 7. 2019.

      blago tebi prijatelju ????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: