Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 18. 1. 2024.

| Zabava

"Momci se vraćaju u grad" - Atheist rap iz Niša kreće turneju

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Atheist Rap (1)
Turneja povodom 35 godina rada Atheist rap-a kreće iz Niša ; foto: Wood.rs

Koncertom u AKC Fuzz-u u petak, 2. februara od 21 sat, novosadski pank veterani Atheist Rap vratiće se u Niš posle tačno godinu i sa juga početi turneju povodom jubileja od 35 godina kontinuiranog rada. Predgrupa će biti School Bus iz Knjaževca.

Mesto početka turneje nije izabrano slučajno, tvrde organizatori i dodaju da Niš ima poseban značaj za članove benda, o čemu svedoči i to da su gitaristi Branko i Vladimir Radusinović prošlog novembra bili na bini u Nišu sa jednim od najznačajnijih niških pank bendova Novembrom.

Kada smo dogovarali nastup, iz benda su nam rekli da su, nakon prošlogodišnjeg koncerta u našem prostoru, namerno kao prvu stanicu izabrali AKC Fuzz jer im je izgledao kao da je pank u njemu nastao - rekli su iz organizacije.

Organizatori navode i to da ni datum koncerta nije izabran slučajno, već da je 2. februar dan kada je preminuo Sid Vicious, basista čuvenih Seks pistolsa, ali i dan kada su 1981. godine osnovani KUD Idijoti, koji i danas imaju status jednog od najvećih pank bendova sa ovih prostora.

U toku zagrevanja i posle koncerta sa razglasa će biti emitovane pesme Pistolsa i KUD Idijota u znak sećanja na bendove koji su inspirisali Ateiste - kažu iz Fuzz-a.

Kada su poslednji put svirali u Nišu članovi benda govorili su o njihovoj karijeri, o buntu srednjih godina, prenošenju iskustva i zrelosti, ali i o gradu, te istakli da i dalje pamte skoro svaki koncert koji su ovde održali.

Sećam se, kao i svaki put u Nišu, druženja sa mnoštvom starih, dobrih drugara, odlične hrane, Niš ima posebno mesto na našoj gastronomskoj mapi, sjajnog smeštaja sa terasom sa koje se pruža neodoljiv pogled na Nišavu, Banovinu i tvrđavu, dve odlične svirke u dva dana u prepunom klubu. Ništa manje ne očekujem ni ovog puta, iskreno se radujem povratku u Niš - rekao je tada basista Zoran Lekić.

Za sada je pušteno 50 karata po promotivnoj ceni od 900 dinara, koje se mogu nabaviti u Komitet pivari, dok će regularna cena u pretprodaji biti objavljena naknadno, kažu organizatori, ali dodaju da će na ulazu sigurno koštati 1.200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: