Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 3. 7. 2016.

| Zabava

Muzički vremeplov na koncertu "Ritma nereda"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
RITAM-NEREDA-VANJA-KESER-JV3
Publika uživala u legendarnim hitovima i novim pesmama; foto: Vanja Keser

Više stotina Nišlija je sinoć u dvorištu Banovine uživalo uz energičnu i čvrstu muziku praćenu socijalnom kritikom i društveno angažovanim tekstovima na dvočasovnom koncertu novosadskog sastava Ritam nereda.

Iako je iz nekadašnjeg čistog oi-pank zvuka ovaj bend testirao i područje metala, veliki broj posetilaca na koncertu dokaz je da je publika još uvek željna tvrdog zvuka koji već blizu trideset godina ovaj muzički sastav spaja sa efektnim tekstovima.

Metal i hardcore ambijentu doprineli su i lokalni bendovi Limbo i trešmetal sastav Marica koji su, kao domaćini Novosađanima, zagrejali publiku na koncertu koji se dugo očekivao.

RITAM-NEREDA-VANJA-KESER-JV6 Samostalni koncert "Ritma nereda" posle 12 godina u Nišu; foto: Vanja KeserNakon uvodnog dela na kom je bend iskoristio priliku da promoviše pesme sa poslednjeg albma  “To nisi ti”, publika je uživala u starim hitovima poput “Na raskršću”, “Ne” ili “Heroj”.

Pesme bunta i prkosa koje su obeležile i narodske demonstracije sa kraja veka takođe su se našle na repertoaru, te je veliko odušeljenje bilo i u toku izvođenja pesme “Deset godina

Publika se uvek menja, uvek dolaze nove generacije, ali nešto što je zauvek prisutno to je energija. Energija je besmrtna, a nama je ona najbitnija. Imali smo odličnu podršku kako lokalnu tako i novosadsku, što je jako važno za očuvanje scene - kaže frontmen benda Boban Petronić.

On naglašava da su i promene poetike benda nužne i da se posle trideset godina ne može ostati žanrovski potpuno isti, jer se onda gubi iskrenost prema sebi i muzici.

RITAM-NEREDA-VANJA-KESER-JV12 "Publika se menja, ali je energija uvek prisutna"; foto: Vanja KeserDvočasovni koncert sa bisom svedoči da se publika uželela ovog benda, a sudeći po energiji na bini, moglo se uočiti da je i sam sastav dugo čekao da u Nišu održi samostalni koncert posle mnogo godina.

Sudeći po najavljenim koncertima, jul je u Nišu započeo u rok maniru jer se već sledeće sedmice očekuju nastupi “Goblina“ i “Riblje čorbe“, kao i proslava jubileja “Van goga“, “Galije“ i “Novembra“, na festivalu koji simbolično nosi ime “Pet do sto“.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: