Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 24. 3. 2018.

| Zabava

Na finalnom takmičenju za Frankofonu pesmu i nagrada publike

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
mikrofon
Nagrada publike je profesionalni mikrofon za pevanje; foto: Flickr/I. O.

Najlepši frankofoni glasovi Srbije takmičiće se u nedelju 25. marta od 14 sati u Narodnom pozorištu u Nišu za titulu najboljeg pevača na francuskom jeziku, a pobednik u seniorskoj konkurenciji dobija put u “zemlju ljubavi”, dok je nagrada za juniore put u Tunis. Prvi put će i publika biti žiri, a takmičar koji bude najbolji dobija profesionalni mikrofon.

Finalisti koji će sutra pevati u Nišu i pokušati da osvoje publiku svojim glasom i izgovorom francuskog, kako kažu organizatori, poreklom su iz Niša, Pirota, Požarevca, Beograda, Kladova, Novog Sada i Sremske Mitrovice.

Biće podeljeni u kategoriju juniora koju čine oni koji imaju od 13 do 17 godina, i seniora koji imaju od 18 do 28 godina.

15 najlepših frankofonih glasova Srbije će izvesti neke od najlepših pesama na francuskom jeziku. Pobednik u seniorskoj kategoriji kao nagradu dobija put u Francusku za dve osobe. Za prvo mesto u juniorskoj kategoriji nagrada je put u Tunis za dve osobe - kažu organizatori.

Žiri koji će odlučivati o pobednicima u obe kategorije ove godine čine ambasadorka Kanade Kati Čaba, direktor Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batist Kizen, profesor magrebske književnosti na francuskom pri Univerzitetu u Manubi u Tunisu Habib Ben Salha, iz Međunarodne organizacije Frankofonije Sesil Leke Folkini, kao i redovna profesorka Fakulteta umetnosti u Nišu i dirigent Milena Injac i muzičar i bivši član grupe Smak Dejan Najdanović Najda.

Novina takmičenja za Frankofonu pesmu je nagrada publike. U toku sutrašnjeg finala će na Fejsbuk stranici niškog Studentskog kulturnog centra biti organizovano glasanje. Publika može da podrži takmičara koji joj se najviše sviđa tako što će na fotografiji na kojoj je izvođač staviti “lajk”.

Miljenik publike kao nagradu dobija profesionalni vokalni mikrofon, koji poklanja Studentski kulturni centar Niš, uz podršku Sky music centra - dodaju organizatori.

Takmičenje za Frankofonu pesmu, koje se već 15 godina održava u okviru meseca Frankofonije u Nišu, partnerski organizuju Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama, Sky music centra i ExeNet-a.

Ulaz u niški teatar na finale je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: