Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 30. 12. 2017.

| Zabava

Na jugu Srbije doček 2018. uz rok bendove

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Doček
Većina gradova sa juga Srbije bez organizovanog dočeka; foto: J. Ćosin

Nišlije će na Trgu kralja Milana zabavljati grupa Van Gog i trubači, Leskovčani će Novu godinu da dočekaju uz Kerber, a Piroćanci u 2018. ulaze uz Galiju. U Vranju, Svrljigu, Surdulici i Prokuplju neće biti organizovan doček.

Pre nastupa benda Van Gog u centru Niša, kažu u Niškom kulturnom centru, sviraće Dejan Petrović big bend. Podsećaju da će zbog koncerta 31. decembra od 20 sati biti zatvorena Ulica Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina, od Suda do Ureda.

Novogodišnja koncertna dešavanja počinju 31. decembra u 22 sata, kada će nastupiti Dejan Petrović big bend, a u 23:30 sledi nastup rok grupe Van Gog, uz koju će posetioci, uz zajedničko odbrojavanje i uz pratnju vatrometa, u ponoć dočekati Novu 2018. godinu - kažu u Niškom kulturnom centru.

Njihov koncert trajaće do 1:30, dodaju, a ulica će biti otvorena najkasnje 1. januara do 6 sati ujutru.


Muzički program i u Leskovcu i Pirotu

Leskovčani će se u “najluđoj noći” zabavljati uz rok grupu Kerber, a nastupiće i orkestar Elvisa Bajramovića. Program počnje nešto pre 23 sata.

Piroćanci uz Galiju ulaze u novu 2018. godinu, a doček na Trgu organizuje Dom kulture pod pokroviteljstvom Grada.

Doček počinje od 22 sata, dok će popularna niška rok grupa svoj koncert započeti sat vremena kasnije, a u ponoć će biti priređen i veliki vatromet.

Posetiocima koji se odluče da Novu godinu dočekaju na pirotskom Trgu, služiće se besplatno čaj i kuvano vino.


U Vranju umesto honorara za muzičare uplaćuju novac u humanitarne svrhe

I ove godine u Vranju neće biti organizovan doček Nove godine, a stav Grada je da se zbog visokih honorara muzičkih zvezda ne troši novac iz budžeta na doček. Ipak, planirana sredstva u budžetu za tu namenu od pola miliona dinara biće uplaćena na namenski račun za lečenje bolesne dece i omladine.

Voleli bismo kada bi i druga javna i privatna preduzeća, kao i pojedinci u ovo vreme darivanja izdvojili bilo koju sumu novca u ove namene – kaže većnik Mića Mladenović.

Podsetimo, u 2017. godini je sa ovog računa za potrebe lečenja dece i omladine isplaćeno ukupno 775.000 dinara.


I ostali gradovi sa juga Srbije bez organizovanog dočeka

Ni ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine u Svrljigu, pa će stanovnici ove opštine Novu 2018. godinu dočekati u najvećem broju kod svojih kuća, ali i u restoranima i kafanama.

Prema rečima predsednice Opštine Jelene Trifunović, Svrljig je kao mala opština skoncentrisana na Niš, gde veliki broj Svrljižana na Trgu dočeka i Novu godinu, ali i pravoslavnu, dok Nišlije u velikom broju "uzvraćaju posetu" na Belmužijadi, jedinoj većoj manifestaciji koju Svrljižani organizuju.

Organizovanog dočeka neće niti ni u Surdulici gde se tradicionalno očekuje nastup neke od muzičkih zvezda za doček pravoslavne Nove godine.

Obeležićemo Novu godinu vatrometom, dok dočeka na Trgu neće biti – kaže Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije Surdulice.

Javne proslave neće biti ni u Vladičinom Hanu, Bosilegradu, Bujanovcu, Preševu ni Trgovištu.

Kao i pethodnih i ove godine u opštinama Topličkog okruga neće biti organizovnog dočeka Nove godine na gradskim trgovima 31. decembra, ali će se u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi organizovati doček pravoslavne Nove godine 13. januara.

Tada se očekuje skroman doček uz svirku lokalnih bendova, a jedino je u Prokuplju planiran nešto ozbiljniji doček, međutim tu informaciju niko nije želeo da potvrdi, jer se većnica za kulturu Milica Erić nije javljala na telefon i zasada se u opštini iz nekog razloga sve drži pod velom tajni.

Ipak, nezvanično saznajemo da će pravoslavnu novogodišnju noć Prokupčani dočekati na Trgu topličkih junaka u centru grada, uz nišku grupu Galija, a kompletna organizacija će građane Prokuplja koštati oko 7.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marković

    13:39 // 2. 1. 2018.

    Uh kakav divan osećaj uz VanGoga, Galiju i Kerber na jug srbije, bravoooooooo, bravo omladino, želim vam da u NG na sve moguće naćine bojkotujete neartikulisane primitivne glasove i melodije, a pogotovo tekstove, jednog lukasa ,cece,stoje,šaulića itd. krenite u nešto novo i mnogo lepše

  • Sidnej

    12:31 // 1. 1. 2018.

    Pitanje je na koj racun a mozda i neke strane fondacije je novac uplacen u Vranju za navodno lecenje dece. Dobar nacin za"ispumpavanje" para iz firmi i gradskog budzeta.

  • Pop for Top

    11:15 // 1. 1. 2018.

    Gradjani treba cele godine da imaju mogucnost da idu na koncerte i druga desavanja, pa da budu siti koncerata i dr. izadju samo na vatromet a ko moze i zeli za Beograd, Novi Sad i Novi Pazar na organizovani docek . Tako bi mozda bilo neke racunice a ne da svaka varos baca novac na bendove i pevace koji gostuju i u inostranstvu. Na ovakav nacim nema zarade kao sto kazu a svasta obecavaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: