Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 18. 5. 2018.

| Zabava

Na niškom trgu plesalo oko 1.500 maturanata

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Maturanti-ples-maj-2018-foto-Vanja-Keser
Maturanti plesali istovremeno kad i njihovi vršnjaci širom Evrope; Foto: Vanja Keser

Uz Štrausovu kompoziciju “Slepi miš” koja se sa razglasa čula tačno u podne, baš kao i u mnogim evropskim gradovima, i u Nišu su, na Trgu kralja Milana, kvadril igrali maturanti srednjih škola. Ovaj, sada već tradicionalni maturski ples, koji se i u Nišu igra već 12 godina, okupio je skoro 1.500 omladinaca koji zavšavaju srednje škole.

Po završetku zvaničnog dela, koji je najveći simultani ples na svetu, kojim maturanti svake godine pokušavaju da se ponovo upišu u Ginisovu knjigu rekorda, učenici su napravili žurku u centru grada.

Među maturantima bilo je gimnazijalaca i učenika drugih srednjih škola, a kako je rekao direktor Kancelarije za mlade Stevan Živković, ove godine priključile su se Ugostiteljska i Medicinska, dok su organizatori kazali da se prvi put organizovala i ETŠ "Mija Stanimirović".

Ples su pratili i roditelji i prijatelji, a predstavnici Grada su im poželeli srećan nastavak školovanja i dalje odrastanje.

Maturantkinja ples Planira da ostane u Srbiji i da postane farmaceutkinja; Foto: JV/V. Milić


Maturanti imaju velike planove za budućnost

Maturantkinja Gimnazije “Svetozar Marković” Katarina Totev Jović planira da upiše farmaciju, ali van Niša, iako su joj planovi i da ostane u Srbiji.

Super je zabava maturantski ples, lep je način da obeležimo kraj srednje škole - rekla je Katarina Totev Jović.

Uroš Gligorijević koji završava Muzičku školu, takođe planira da akademsko zvanje stekne van Niša. Maturant ples Niš Niški maturant planira da po završetku Muzičke akademije bude član orkestra; Foto: JV/V. Milić

Verovatno Akademija u Kragujevcu, nadam se da to završim, pa verovatno neki Simfonijski orkestar posle toga - kazao je Gligorijević.

Maturantski ples koštao je 1,3 miliona dinara, koji su plaćeni iz budžeta.


Ples prošao bez problema u organizaciji

Stevan Živković kaže da ove godine nije bilo problema u organizaciji, kao ni prošle, za razliku od ranijih godina.

Ove godine moram da se zahvalim organizaciji La luna i plesnom klubu Boom 018 koji poslednje dve godina stvarno rade fantastično, nikakvih problema nije bilo. Bilo je pre nekoliko godina problema oko preštampavanja majici, Grad je ušao u spor sa organizacijom, ali poslednje dve godine nemamo takvih problema - rekao je Živković.

Inače, maturantski ples se u Srbiji organizuje od 2005, a Niš je drugi grad u zemlji koji je počeo sa ovom tradicijom već sledeće godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaito

    22:42 // 20. 1. 2021.

    Pozdrav za mladost

  • Proverite prvo!

    21:14 // 24. 5. 2018.

    Ogovorno tvrdim kao roditelj deteta koji je maturant ETŠ "Mija Stanimirović" da skoro niko (bar ne organizovano) nije učestvovao u maturskom plesu na trgu!Na pitanje upućeno direktorijumu škole zašto oni ne učestvuju u plesu, dobili su odgovor "zato što smo škola većinom sastavljena od muških učenika"! Maturantima koji su plesali, puno sreće u daljem školovanju! Pravda za učenike "Mije"!

  • Mladic sa doktorskih studija

    15:45 // 19. 5. 2018.

    Znaci ljudi su cudo i ne moze da im se udovolji nikada, od kada ste postali toliko primitivni i sebicni... Ovo je jedan od najlepsih perioda mladih osoba. Vidite kako plesu srecni i nasmejani, ili bi radije da budu mrgudi kao vi? Ne ulazi mi u glavu vase primitivno razmisljanje. MLADI SU BUDUCNOST ne vi!! Zbog takvih razmisljanja i propadamo kao nacija. Svako ulagamke u mlade nije gubitak!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: