Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 3. 7. 2022.

| Zabava

Nagrada, horor fimovi i nastupi bendova na poslednjoj večeri dva festivala u Doljevcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
1 - Slaughter Festival - Foto Saša Đorđević (1)
foto: Saša Đorđević

Ko će dobiti "Zlatnu macolu", nagradu za najboljeg autora horor filma na "Slaughter" festivalu u Doljevcu, biće poznato večeras u nekadašnjoj klanici. Publiku na ovom festivalu očekuju šest horor filmova, a program se završava projekcijom filma "Leptirica". Na "Slaughter heavy metal" festivalu nastupiće Metal-lica, najdugovečniji srpski Metallica tribute bend, Kramer, Mud factory i bugarski sastav Rejuvenation.

1 - Slaughter Festival - Foto Saša Đorđević (5) foto: Saša Đorđević

Finale "Slaughter" festivala počinje večeras u 19 sati projekcijom "Zora sviće iza očiju" (Nemačka, 2021), reditelja Kevina Kopacke od 19 sati u "Slaughter Movie Hall" bioskopu.

Pošto su upravo nasledili oronuli zamak, razočarana žena i njen mrzovoljni muž odlučuju da provedu noć u toj ruini, dok vreme i stvarnost polako počinju da se menjaju oko njih. Ljubavno pismo evropskom horor filmu šezdesetih i sedamdesetih. Stvari nisu onakve kakve izgledaju u ovom visokostilizovanom žanrovskom filmu - piše u opisu filma.

1 - Slaughter Festival - Foto Saša Đorđević (3) foto: Saša Đorđević

U nastavku programa glavnog festivalskog bioskopa publika će imati prilike da pogleda prvu svetsku reprizu filma Agata (SAD, 2022) od 21 sat, kao i film Glasnik iz senki (Austrija , 2013) reditelja Norbert Fafenbihlera koji traje 60 minuta.

U pitanju je eksperimentalni „found footage“ koji odaje počast ikoni nemog horor filma Lonu Čejniju. Norbert Pfafenbihler je ponovo izmontirao delove iz 46 sačuvanih filmova od 200 koliko je Čejni snimio, kao omaž Čenijevoj umetnosti, nesvakidašnjoj moći horor filma i paradoksalnoj čari bioskopa - kažu organizatori.

1 - Slaughter Festival - Foto Saša Đorđević (2) foto: Saša Đorđević

Na programu Air Movie Screen bioskopa od 21 sat biće emitovan film Čujem drveće kako šapuće (Mađarska, 2022), a zatim od 22:30 film Seansa (SAD, 2021) reditelja Sajmon Bareta. Film traje 92 minuta.

U prestižnoj Ferfild akademiji, elitnom internatu za devojčice, šest prijateljica se u šali upušta u noćni ritual i priziva duh mrtve bivše studentkinje koji navodno opseda njihovu školu. Pre jutra, jedna od devojaka je mrtva, ostavljajući ostale da se pitaju šta su to probudile. Scenarista filmova Ti si sledeći i Gost, i reditelj segmenata u omnibusima VHS 2 i VHS 1994, debituje sa svojim prvim dugometražnim filmom. „Kao i njegova prethodna dela, ima dosta preokreta i preokreta, a iako iskusnim horor gledaocima neće biti teško da pogode većinu njih, i dalje ima dosta zabave“ (Eye for Film) - piše u opisu.

Od 21 sat žiri festivala koji čine Alin Ludu Dumbrava, dr Marko Pišev i Jovan Ristić saopštiće ime dobitnika nagrade “Zlatna macola” na prostoru Water Movie Screen bioskopa gde se program završava od 23 sati projekcijom filma Leptirica.


Finale hevi-metal festivala

Na poslednjoj večeri "Slaughter heavy metal" festivala u 19 sati nastupiće niška hardrok grupa Kramer, koja iza sebe ima karijeru dugu nekoliko decenija.

Od 20 sati nastupa grupa Mud factory, metal bend osnovan 2012. godine u Vranju.

Ostvarili su niz zapaženih nastupa od kojih izdvajamo prvo mesto na 47. ZaječarskojgGitarijadi i mnoga, mnoga druga. Objavili su nekoliko EP izdanja i album The Sins Of Our Fathers za izdavačku kuću Wormholedeath na kojem su radili sa Fredrik Nordstrom u čuvenom švedskom studiju Fredman - kažu organizatori.

1 - Slaughter Festival - Foto Saša Đorđević (4) foto: Saša Đorđević

Nastupom od 21 sati, prvi put pred pubilkom u Srbiji, naći će se bugarski sastav Rejuvenation koji u Doljevac stiže iz Sofije.

Prvi EP objavilii su 2017. godine, zapažen Chronology Protection Conjecture's Negation, a četvrtog aprila ove godine izašao je njihov album Cristalline - kažu organizatori.

Od 22:30 na zatvaranju festivala nastupa Metal-lica, najdugovečniji srpski Metallica tribute bend koji čine članovi bendova Mortal Kombat, Quasarborn i Trigger.

Ulaz na sve programe Slaughter festivala je slobodan, a za publiku iz Niša je organizovan besplatan prevoz svakog dana od 18 sati, sa parkinga Doma Vojske, kao i povratak svake od večeri po zavšetku programa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Peki

    20:47 // 3. 7. 2022.

    Slucajno otisao i bio odusevljen idejom i realizacijom, daj Boze da zaživi!

  • profesor

    17:29 // 3. 7. 2022.

    sjajno

  • Lily

    16:11 // 3. 7. 2022.

    Svaka čast za ideju i realizaciju.
    Interesantno.
    Netipičan prostor ali krajnje originalno.Van naselja,nikome ne smeta.Svaka čast za klince na festivalu.Kakvi smo mi super nam je omladina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: