Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 8. 8. 2017.

| Zabava

"Neverne bebe", Željko Šašić i Alen Islamović na "Danima Vranja"

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
neverne bebe foto a.k.
Pored koncerata muzičkih zvezda, posetioce očekuju i brojni nastupi lokalnih izvođača; foto: A.K.

Književne večeri, predstave, Sajam starih zanata, ali i koncerti Alena Islamovića, Željka Šašića i "Nevernih beba" samo su deo manifestacije "Dani Vranja" koja se u tom gradu održava od 27. do 31. avgusta.

Manifestacija počinje predstavom "Stojanke Bela Vranjanke” omladinske scene Pozorišta "Bora Stanković” koja će biti izvedena 27. avgusta u Domu vojske.

Narednog dana predviđeno je otvaranje Salona knjiga na gradskom šetalištu, Sajma starih zanata i početak dečje radionice slikanja "Bakin ćilim”. Takođe 28. avgusta biće održana i prezentacija hrane i pića iz vranjskog kraja, nastup folklornih društava i književno veče, dok je na centralnoj bini planiran nastup duvačkih orkestara u čast najčuvenijeg vranjskog trubača Bakije Bakića.

U utorak 29. avgusta, na Trgu Staniše Stošića biće održana Škola pletenja, heklanja i ukrasnog veza, otvara se Etno sajam na gradskom šetalištu, a održava se i "Škembijada" uz pripremu i prezentaciju jela.

U večernjim satima na centralnoj bini predviđen nastup Branimira Stošića Kaceta, Ivane Tasić, Čede Markovića, Dejana Pešiča i benda "Infuzija”, nakon čega sledi koncert pevača Željka Šašića.

U sredu, 30. avgusta, na gradskom šetalištu biće otvorena prodajna izložba ručnih radova i proizvoda starih zanata, održava se defile oldtajmera gradskim ulicama, zatim se otvara izložba starih vranjskih instrumenta uz koncert etno grupe "VED" u Muzej kući Bore Stankovića, dok će na centralnoj bini od 21 sat nastupiti "Neverne bebe”.

Poslednjeg dana manifestacije biće organizovana prodajna izložba ručnih radova, izložba slika dečje radionice, defile Konjičke brigade ulicama grada, koncert Muzičke škole "Stevan Mokranjac” i koncert pevača Alena Islamovića.


Milion dinara iz budžeta za "Dane Vranja"

Gradski većnik za turizam Mića Mladenović naglašava da je ove godine pripremljen bogat celodnevni program, a da će deo troškova manifestacije finansirati sponzori.

Na pitanje koliko će ova manifestacija koštati građane Vranja, Mladenović kaže da je milion dinara izdvojeno iz gradskog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: