Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 24. 2. 2018.

| Zabava

Niška revija filmova nominovanih za Oskara ove godine

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
bioskop
Oskar u Nišu; Foto: Cineplexx

Groznica trke za Oskarom osetiće se i u Nišu, gde će od 28. februara do 4. marta biti organizovana prva Oskar revija u bioskopu Cineplexx. Na velikom platnu, kako najavljuju organizatori, biće prikazano 14 filmova koji su nominovani za ovu prestižnu nagradu, u terminima od 17:30 i 21 sat.

Od nominovanih za zlatnu statuu Američke filmske akademije na repertoaru je ostvarenje Giljerma del Tora „Oblik vode" koje vodi po broju nominacija ove godine, ima ih čak 13. Tu je i ratna drama „Dankirk” Kristofera Nolana sa 8 nominacija , film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" koji ima 7 nominacija i „Fantomska nit” sa 6 nominacija.

U okviru Oskar revije gledaćemo i „Najmračniji čas”, čiji je glavni glumac, Gari Oldman dobio nagradu Zlatni globus za ulogu u ovom filmu i jedan je od glavnih predendenata za Oskara, zatim drame rađene po istinitim događajima „Ja, Tonja”, koja prikazuje jedan od najvećih skandala u istoriji američkog sporta i „Cena života” sa Kristoferom Plamerom u ulozi milijardera Džon P. Getija - navode organizatori.

Pored ovih filmova biće prikazani i filmovi „Skver” , dobitnik Zlatne palme na Kanskom festivalu, istorijska drama „Viktorija i Abdul” i „Blejd Raner 2049” sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi, zatim „Doušnik” Stivena Spilberga, „Skrivena ljubav”, „Lady Bird” i „Beži”.


“Staljinova smrt” i još 2 nova naslova na repertoaru Cineplexx-a

Crnohumorni političko-satirični film “Staljinova smrt” je ekranizacija francuskog stripa “La mort de Staline” režisera Armanda Lanučija je na velikom platnu Cineplexx-a do 28. februara.

Film stavlja u fokus političke mahinacije i previranja posle smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina i prikazuje ih na najzabavniji mogući način - navode organizatori.

Na repertoaru je i komedija “Noćne igre”, koja govori o grupi prijatelja kojima se jedne večeri krenu da događaju neverovatne stvari. U Cineplexx-u, kažu, biće prikazan i film “Jezero tajni”, za koji je scenario pisao čuveni francuski režiser i scenarista Lik Beson.

Radi se o visokobudžetnom akcionom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju da reše i davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge - kažu organizatori.

“Staljinova smrt” i “Noćne igre” na repertoaru su i bioskopa “Vilingrad”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: