Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 26. 5. 2024.

| Zabava

Niški alternativci i dalje prikupljaju novac za održavanje festivala

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Underground festival
Nova kampanja prikupljanja novca za održavanje festivala; foto: Jelena Perić

Nakon što su u martu organizovali koncerte i sav prihod od ulaznica namenili za organizaciju Underground festivala, mladi niški muzičari ponoviće kampanju u petak, 31. maja od 20 sati u AKC Fuzz-u. Najavljuju nastupe četiri benda i izložbu umetničkih radova.

Jedan od organizatora festivala Jakov Živković rekao je da je prošlogodišnji festival debitovao ekslozivnom energijom i raznovrsnim izvođačima istražujući širinu niške underground scene, kao i to da je sav prihod bio usmeren u humanitarne svrhe.

Za ovogodišnji najavljuje da će biti trodnevni događaj, te da će festival ponovo pružiti prostor mladim bendovima, za koje tvrdi da kroz svoju muziku prenose jedinstvene priče.

Zbog toga su u martu organizovali prvu “fundraiser kampanju” u klubu Feedback, a poslednjeg dana maja planiraju i drugu. Publika će imati prilike da čuje bendove Obludu, Autonomnu kontrolu, Maktub i Stop the Dial.

Pored kvalitetne muzike, posetioce čeka i izložba umetničkih radova. Aleksandar Kostić, Jelly, Ksenija Stanković, Aleksandar Ivanović, Jelena Perić I Vesna Leibowitz su spremili radove za ljubitelje vizuelnih umetnosti. Underground festival se prvi put održao prošle godine, i postigao je veliki uspeh. Nekoliko stotina ljudi je posetilo prostore bivšeg kluba “MK81” I uživalo u dvodnevnom trijumfu alternativne umetnosti - kažu organizatori.

Ulaznice se neće naplaćivati, ali će biti obavezna donacija, a sav prihod od događaja biće namenjen organizaciji ovogodišnjeg Underground festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Grejna sezona, prazne žar.

Ćumur čitalac

Tekst: Gorela dva kamiona niške JKP "Mediana"

Pronađite nas na: