Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 11. 5. 2017.

| Zabava

Niški bubnjar deo neobičnog “drum and bass” sastava iz Dablina

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti

Spot je sniman u Portugaliji, a u njemu glumi holivudska glumica Čelsi Dibo

Veliki je broj onih koji su se iz Niša, trbuhom za kruhom rasuli širom sveta, radeći raznorazne poslove, ali mladi niški bubnjar Nenad Đorđevuć Đole stanuje u Dablinu i živi od muzike. Naime, on je deo netipičnog dvočlanog akustično-elektronskog “drum and bass” sastava, koji je pre nekoliko dana objavio i svoj novi spot, sniman u Portugaliji.

Đole je, kaže, iz Niša otputovao u Dablin 2007. godine, gde je pre osnivanja “drum and bass” sastava “WOB!” radio kao bubnjar u muzičkom studiju.

U inostranstvu sam radio kao studijski bubnjar do 2013. sa puno irskih i evropskih turneja. 2013 godine sam se zainteresovao za elektronsku muziku, manipulaciju akustičnog zvuka elekrtonskim metodama i osnovao “WOB!”, koji je nakon par godina eksperimentisanja pronašao svoj zvuk i sada kreće u jaku međunarodnu kampanju - kazao je Đole.

Pored njega, dodaje, “WOB!” čini i irski klavijaturista Stiv, a kako kaže jedinstvenost ovog benda je u tome što su jedan od retkih “drum and bass” sastava koji svoju muziku izvode na instrumentima.


Spot i turneja po Srbiji

WOB! Neobični srpsko-irski sastav; foto: WOB!Đole kaže da “WOB!” za lokacije na kojima spotove bira isključivo “egzotična mesta”, a navodi kako lepote Srbije zaslužuju da budu prikazane publici van Srbije.

Planiramo da sledeće godine odsviramo turneju u Srbiji i iskoristimo tu priliku da snimimo spot na nekoliko prelepih lokacija. Srbija ima jedinstveno prirodno bogatsvo i jako želim da tu lepotu prikažem našoj publici van Srbije - kazali su 

On dodaje i kako često sarađuju sa muzičarima najrazličitijih žanrova i ističe kako su uvek otvoreni za saradnju sa mladim autorima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: