Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 19. 5. 2017.

| Zabava

Niški maturanti plesali i uz “robot kolo”

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Maturanti ples
Više od 1.500 maturanata u centru Niša; Foto: Vanja Keser

Mladi koji završavaju srednje škole tradicionalno su se okupili da odigraju maturantski ples u centru Niša. Na paradi je, prema rečima rukovodioca Kancelarije za mlade Stevana Živkovića, bilo više od 1.500 maturanata iz svih niških škola.

Selfi-s-maturantima-V.-K Selfi Živkovića sa gradonačelnikom Bulatovićem, većnikom Kačarom i maturantima; foto: Vanja KeserOsim kadrila, mladi su, u crvenim i belim majicama, igrali i uz elektronsku i pop muziku, ali i uz takozvano “robot kolo”. Završetak školovanja, i prelazak u odraslo doba, maturanti su obeležili i zviždeći pištaljkama, bušenjem balona, aplauzima, a na Trgu kralja Milana podržali su ih i roditelji i prijatelji.

Cilj svake godine je da se obori Ginisov rekord koji je oboren 2011. godine. Sad imamo više maturanata nego 2016. i mnogo je bolja atmosfera - rekao je Živković iz Kancelarije za mlade.


Veliki planovi i još veća očekivanja niških omladinaca

Tomanija Jeftić iz Trgovinske škole kaže da su se za maturantski ples pripremali dugo, i u sali i ispred škole i to sa instruktorima plesa. Maturantkinja Planira da bude sudija; Foto: JV / V. M.

Ovo je stvarno jedno divno iskustvo nezaboravno, neverovatan osećaj - kaže Tomanija.

Pred početak najdužeg raspusta u životu školaraca, ona kaže da se priprema da upiše fakultet.

Plan mi je da upišem Pravni fakultet i cilj mi je da postanem sudija - dodaje ova maturantkinja.

Za fakultet se sprema i gimnazijalac Petar Rajković, koji završava Gimnaziju “Bora Stanković”.

Još malo je ostalo škole, posle ide maturski ispit i priprema za fakultet. Ja planiram da upišem elektroniku jer sebe vidim u tom poslu - kaže Rajković.


Niš među prvima u Srbiji organizovao ples maturanata

Maturant Sprema prijemni za Elektronski fakultet; Foto: JV / V. M.Inače, maturantski ples se u Srbiji organizuje od 2005, a Niš je drugi grad u zemlji koji je počeo sa ovom tradicijom već 2006. godine.

Svi maturanti, navode na sajtu Maturantski ples, igraju istu koreografiju, uz muziku Johana Strausa "Slepi miš” koja se najčešće emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme tačno u podne.

Tako obaraju i Ginisov rekord kao najveći simultani ples u svetu. 2011. kada je rekord oboren poslednji put, plesala su 33.202 maturanta.

Ples maturanata 2017. Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.z.

    13:48 // 21. 5. 2017.

    Super je sto se vesele i idu gradom jer je iza njih najlepsi period zivota (cega sad nisu ni svesni) ali ZASTO ROBOT KOLO ??? KAVA BRE KOLA I ROBOTI? U njihovim godinama se treba slusati nesto sasvim drugo a ne "kola" i turbo folk a ima vremena kasnije i za takva "iskustva".

  • prof dr CVETKO prvi

    19:19 // 20. 5. 2017.

    Kako , bre , možete da budete protiv naše dece !"Glupiraju se i izvode besne gliste" ??? Pa, kad će ako ne sad - kada im je vreme ! Jok , ja ću igram "Robot kolo" u 65-oj godini ili vi u 55-oj , što im nalazite manu i zahtevate ozbiljnost od njih !
    @ Maja : starija si i od mene , zaboravila si da si i ti imala 18.godina !
    @Gule : Pravac ...gradska čistoća i društveno koristan rad !

  • Maja

    10:21 // 20. 5. 2017.

    Moze li neko da mi objasni svrhu ovog dogadjaja? Meni nema nikakve logike u ovo vreme. Ta deca se raduju cemu, bekstvu iz Srbije ili mozda tome sto ce vecina biti promasene investicije? Cemu tolika radost? Njihov entuzijazam razumem ali ne i podrsku starijih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: