Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 17. 1. 2023.

| Zabava

Nišlija u trci za srpskog predstavnika na "Evroviziji"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Igor Stanojević
Igor Stanojević među 32 takmičara za predstavnika Srbije u takmičenju "Pesma za Evroviziju"; foto: Ninoslav Stojanović Say Cheese studio

U konkurenciji od 32 pesme od kojih će najbolja predstavljati Srbiju na izboru za “Pesmu za Evroviziju” naći će se i pesma "Iza duge" Nišlije Igora Stanojevića, koji će u saradnji sa poznatim kompozitorom Vladimirom Grajićem pokušati da izbori put u Liverpul u maju.

Igor Stanojević je i član vokalnog kvarteta Forte, pevao je u niškim bendovima Penthouse, S. O. S. i Blackberries, a u poslednjoj godini član je i koncertne “unplugged” postave niškog Kerbera sa svojim kvartetom. Kako je rekao, trenutno je u procesu priprema za takmičenje u koje ulazi sa velikom dozom samopouzdanja, te se nada da će u polufinalu koje će biti održano 1. i 2. marta, predstaviti Niš i Nišlije na najbolji mogući način.

Učešće na "Pesmi za Evroviziju" za mene je veliki izazov, a do toga je došlo kada me je muzički producent iz Niša Dejan Ilić spojio sa Vladimirom Graićem. Dejan je imao viziju da sam baš ja idealan da sarađujem sa Graićem, koji je nagrađivani kompozitor i kome nije strano pobeđivanje na Evroviziji - rekao je Igor.

Iako je, kako kaže, dugo razmišljao da se prijavi za takmičenje “Pesma za Evroviziju” ali je nakon razgovora sa Vladimirom Graićem odlučio je da se prijavi za takmičenje, te dodao da je pesma "Iza duge" moderna pop pesma, srednjeg ritma.

Pesma “Iza duge” može da podstakne slušaoce da se suoče sa svojim strahom od neizvesnosti, da se osnaže da traže rešenja i odgovore u svom životu, kao i da pronađu ljubav i povezanost sa drugima, što im može doneti radost i smisao - kaže Stanojević.

Igor Stanojević je 2017. godine zajedno sa Nišlijama Oliverom Katićem i Markom Nikolićem bio deo crnogorske delegacije na “Pesmi za Evroviziju” u Kijevu.

Pesma će biti dostupna slušaocima pred takmičenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TheDragandjo

    23:53 // 17. 1. 2023.

    Ima li neko iz Niš da nije svirao u Penthouse?

  • Duća

    21:37 // 17. 1. 2023.

    Ko se seca Penthouse benda sa Bujom i Necenom, SOS benda, pre toga Red off-a zna o kakvom je vokalu reč. Multitalenat, tiha a i ne tako tiha legenda grada. Bravo i samo napred, do Liverpula !

    • Tajanstveni Alan

      19:11 // 18. 1. 2023.

      Sve si u pravu,druze ! Samo mi nije jasno, cemu promena muzickog pravca i bavljenje humpa- cumpa ritmovima ! Evrovizija,odavno nije festival dobrih muzicara, vec plesaca, otvaraca usta i najgore pop muzike ! Verovatno, krce creva od tezgarenja, jer u ovom gradu, selaca i ljubitelja turban folka,ne mozes da zivis od sviranja bilo kakvog vida rocka ili jazz- a!

  • Trivalia

    21:05 // 17. 1. 2023.

    Sećam se da je Igor Meklaren nekada pevao u Red Off, Penthouse sa Bujom. Svirke do jutra.
    Dejan Ilić? Verovatno misli na Tomicinog druga Dekija koji je producirao Kerber?
    Stara gradska ekipa. To za Graića je verovatno nešto novo.
    Ne osuđujem, ali ne podržavam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: