Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 3. 1. 2020.

| Zabava

Nišlije iz “Senki nad Balkanom” preporučuju omiljene serije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
blajndersi
"Birmingemska banda" je jedna od serija kojom su bili nadahnuti autori serije "Senke nad Balkanom"; printskrin

Od Mandalorijanca do Vrućeg vetra, niški glumac Milivoje Stanimirović, koji u seriji Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom tumači lik Pekmeza i scenarista istoimenog televizijskog programa Dejan Stojiljković preporučuju serije za gledanje tokom praznika.

Sa novogodišnjim i božićnim praznicima dolaze i neradni dani, pa ostaje pregršt vremena za opuštanje uz televezijske ekrane. Tada je pravo vreme za “bindžovanje” serija, a pisac i scnenarista Senki Dejan Stojiljković preporučuje spinof serijala Ratovi zvezda - Mandalorijanac.

Uz dosta akcije, dobru priču i glumu, odlične vizuelne efekte, Mandalorijanac nudi više nego recentni filmovi iz Star Wars univerzuma, sa izuzetkom Rogue One - kaže Stojiljković.

dejan stojiljković Stojiljković, između ostalih, preporučuje i seriju "Rej Donovan"; foto: D. S.Ukoliko umesto Beba Jode, gledaoci više vole superheroje, Stojiljković preporučuje i seriju The Boys nastalu po motivima stripa poznatog i uticajnog scenariste Garta Enisa.

Ova otkačena i crnohumorna priča o superherojima-negativcima i običnim ljudima koji hoće da ih svrgnu sa trona daleko je više od puke zabave, ona na pomalo nekonvencionalan način govori o zloupotrebi moći i užasima korporacijskog biznisa. Mnogo bolja od pretenciozne HBO serije Nadzirači - ističe Stojiljković.

Popularni niški pisac kaže da bi gledaoci trebalo da obrate pažnju i na crnohumorističnu seriju Beri o plaćenom ubici koji hoće da postane glumac, kao i već kultnog Reja Donovoana.

Stojiljković koji u svojim delima obično opisuje istorijske momente, preporučuje i jednu istorijsku, biografsku seriju o peripetijama koje se odigravaju iza zidova Vindzorske palate - Kruna.

Treća sezona ove odlične biografske serije o još uvek aktuelnom monarhu Ujedinjenog kraljevstva nudi značajan uvid u prelomne trenutke moćne britanske imperije i život iza zidova Vindzorske palate, a saznaćemo i zašto je princ Čarls ispao takav šonja. Helena Bonam Karter briljira kao kraljčina sestra Margaret - preporučuje Stojiljković.

misa pekmez Miša Pekmez se osvrnuo i na domaću kinematografiju; foto: JVMladi niški glumac Miša Pekmez pored obaveznog “štiva” Igre prestola, preporučuje i Sluškinjinu priču.

Gluma u seriji je besprekorna. Nemoguće je naći manu celoj glumačkoj postavi gde je svaki lik razvijen do detalja i sa puno karakternih slojeva - kaže Stanimirović.

Serija Birmingemska banda još jedna je koju preporučuje Stanimirović.

Pored stranih serija, Stanimirović preporučuje i dve domaće - Vratiće se Rode za koju smatra da je najbolja domaća serija, ali i neizostavni Vruć vetar.

Najbolje opisan južnjacki mentalitet u našoj kinematografiji. Šurda prolazi kroz razne probleme u prestonici (Beogradu) ali na kraju trijumfuje - podvlači Stanimirović.

Možda je ovo, kaže i najbolje izdanje Siniše Pavića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • FreeInAir

    17:22 // 4. 1. 2020.

    Pogledajte HBO seriju "Spavaci" !!!

  • Djordje Milanovic

    22:14 // 3. 1. 2020.

    Рече Бјела да му је инспирација била серија Boardwalk empire.

  • Rade Peters

    14:33 // 3. 1. 2020.

    Potpuno se slažem sa vašim izborom i ujedno se pitam kako napravite to zamešateljstvo od Senki. Gledam iz jednog razloga, a to je da razumem o čemu se bre tu radi ?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: