Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 26. 9. 2015.

| Zabava

Nostalgični štimung prve večeri "Nisomnije"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
zabranjeno pusenje
"Zabranjeno pušenje" privuklo najviše publike koja je horski pevala poznate hitove; foto: Vanja Keser

Osim kultnog sastava Zabranjeno pušenje prve večeri ovogodišnjeg festivala “Nisomnia“ u rovovima niške Tvrđave nastupili su bendovi Eva Braun, Artan Lili kao i di džej dvojac Funk soul brothers.

Beogradski noise-pop bend Artan Lili koji u poslednje vreme ima sve više fanova među mladima, nišku publiku je osvojio tekstovima iza kojih se kriju lirske poruke. Većina tekstova su delo Bojana Slačale a izvodi ih i interpretira prodornim vokalom Romana Slačala.

DSC-7994 "Artan Lili" ima sve više poklonika; foto: Vanja KeserIako već godinama traju prepirke između toga koje je Zabranjeno pušenje pravo i autentično, ne može osporiti muzika, poetika i energija koju je legendarni Sejo Sekson sa svojim Pušenjem izneo pred Nišlije. 

Pesme sa novih, “posleratnih“ albuma, nose jednu novu, drugačiju koncepciju koja i dalje inspiriše publiku. Dok je nekada kao gitarista nastupao i pravio muziku, Sejo nije ni slutio da će se u Nišu, dve i po decenije kasnije, pojaviti kao frontmen sastava.

On je sa sadašnjom postavom odsvirao, osim novih, svirao i pesme sa starih albuma što je publiku nostalgično odvelo u neka druga vremena. “Nedelja kad je otišo Hase”, “Balada o Pišonji i Žugi”, “Guzonjin sin” samo su neke od pesama koje su se našle na repertoaru dvoipočasovne svirke.

Prethodna 24 sata su bila stresnija nego dve i po decenije nesviranja u Nišu, jer smo imali problem na granici. Ali kako kažu, država je kad te neko drži. Prevazišli smo to i proveli se odlično u Nišu. Večeras smo svirali na tuđim instrumentima i na tuđoj opremi jer je opšte ludilo ovih dana pa smo i sami žrtve svega. Publika je jako srdačna i voli zabavu, a to je najbitnije za pravljenje dobre atmosfere - rekao je Davor Sučić poznatiji kao Sejo.

DSC-8089 Mnoge generacije u publici tokom nastupa "Pušenja"; foto: Vanja KeserBrit-pop grupa iz Bečeja Eva Braun, koja već decenjama svira širom Srbije i regiona, nastupila je treća na prvoj večeri “Nisomnije”. Standardno dobra svirka i ovog puta nije izostala. Poslednji put Nišlije su imale priliku da Evu Braun čuju u klupskim uslovima, pa je festivalska atmosfera osvetlila ovaj bend iz drugačije perspektive.

Za kraj prve večeri ostavljeni su DJ Ceka i DJ Gavra koji već godinama sarađuju i udruženi puštaju muziku. Funk Soul Brothers, kako je ime njihvog sastava, zabavljao je publiku do jutra.

Publiku na Tvrđavi, druge večeri očekuje elektronska muzika, a hedlajner je škotski sastav Silicone Soul.

DSC-8277 "Pušenje" dva puta izašlo na bis; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sejoprevara

    14:01 // 27. 9. 2015.

    Razočaran sam. Objasnio je Sejo šta znači pojam "tezga". Nijednu pesmu nije pevao, samo je nešto recitovao, puštao publiku ad peva, kao da smo došli da slušamo pijanue klince, a ne njih. Izbor pesama za balavce, najkomercijalniji stari hitovi za široke narodne mase. Ma samo ga pogledajte kako se obukao za nišku publiku...

  • Jova

    21:14 // 26. 9. 2015.

    Ništa bez Neleta! Čovek ne zna da napravi atmosferu ali zato veoma dobro kenja po publici koju treba da zabavi i razveseli jer su za to su plaćeni! Možda sam i Ja malo preterao ali uve treba težiti boljem. A ovo sinoć ne mogu da stavim ni u mojih 50 top svirki!

  • Bulevarac

    19:30 // 26. 9. 2015.

    Htedoh da napišem nešto o Nisomniji ali ugazih u konjsku balegu koje ima svuda po gradu. Cigani voze konjska kola i niko ništa ne preduzima. Ovo je smešno bre!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: