Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 4. 11. 2016.

| Zabava

Nova pesma niške “Galije” povodom 40 godina postojanja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Novi singl "Galije"; Izvor: YouTube

Niška rok grupa “Galija” objavila je novi singl “Nešto me goni” pred veliki beogradski koncert kojim će proslaviti 40 godina postojanja na muzičkoj sceni. Singl je i najava novog albuma koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Nenad Milosavljević, frontmen grupe “Galija”, kaže da je pesma sa “neverovatnom pozitivnom energijom” i da ona na simboličan način govori o muzičarima i ostalim umetnicima koji postoje i rade 30, 40 ili 50 godina.

Sve nas zamišljam kao maratonce. Sada, pri kraju karijere, trčimo počasni krug. Možda i poslednji - kaže Neša Galija.

Stihove za pesmu “Nešto me goni” napisao je Predrag Peca Milosavljević, muziku je napisao Neša Galija, koji je sa poznatim producentom Sašom Habićem napravio i aranžman.

Pesma podseća na Galijine početke iz 1976. godine. Pesma ima elemente, kako kažu muzički sladokusci, progresivnog roka i prizvuk irskog folka.

“Nešto me goni” je krenula u novom pravcu kad smo čuli gitaru. To je interakcija koja pokazuje zašto je bitno da su u timu svi kreativci. Saša Habić je među najboljima na našim prostorima, prepun je ideja. Dugo se nisam toliko radovao novom albumu - istakao je Neša.

Grupa “Galija” osnovana je 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”. Karijeru na muzičkoj sceni Jugoslavije nastavili su da nižu hitovima kakvi su “Skadarska”, “Trube”, “Da li si spavala”, “Da me nisi”...

Nišlije će velikim koncertom 29. decembra u Hali sportova u Beogradu proslaviti 40 godina postojanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ernest H.

    10:31 // 28. 11. 2016.

    Secam se kao danas prvog koncerta Galije u Narodnom pozoristu,kada su pevali svoje balade i pesme Bitlsa.Svi ovi turbo-folk pljuvaci svoje nebuloze neka lece na drugo mestu.Galija je uz Kerbere i Daltone ispisala rok istoriju grada i Srbije.Zelim im od sveg srca dobro zdravlje i puno novih lepih pesama,

  • Caki

    03:53 // 6. 11. 2016.

    Glupa pesma do bola

  • Blackburn

    05:35 // 5. 11. 2016.

    Ako je proslava u Bgd-u,zasto je to Juzna vest?Vecina clanova beogradjani,Nesa zivi tamo,zato i nismo uvazeni za jubilej!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: