Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 27. 10. 2015.

| Zabava

Novi francuski filmovi u bioskopu "Kupina"

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kupina
Prvi na programu film "Čovek koga smo previše voleli"

Projekcijom filma “Čovek koga su previše voleli” večeras će u 18 sati u niškom bioskopu “Kupina” početi ciklus “Novi francuski film” koji će trajati do petka 30. oktobra.

Na ovom karavanu biće predstavljena 4 ostvarenja novije produkcije, a u nekima od njih glume zvezde poput Katrin Denev i Odri Tatu, kao i zvezde u usponu, poput Anais Demustje.

Volite li francuski rulet? Zavrtite burence i izaberite: život u obliku kineskog rebusa, misteriozno ubistvo bez dokaza ni leša, dileme mladog doktora ili naglavačke izvrnut život spremačice - poručuju iz Francuskog instituta u Nišu.

U sredu 28. oktobra na programu je film “Kineski rebus”, u četvrtak “Bird People”, a poslednjeg dana revije “Hipokrat”.

Sve projekcije počinju u 18 sati, a ulaznica košta 100 dinara uz besplatne kokice.


Program:

Utorak 27. oktobar
Čovek koga su previše voleli

Režija: Andre Tešine
Igraju: Gijom Kane, Katrin Denev, Adel Enel
Zabranjeno mlađima od 16 godina

Opis: Godina je 1976. Posle propalog braka, Anjes Le Ru vraća se iz Afrike i odlazi kod svoje majke, Rene, koja je vlasnica kazina Mediteranska palata u Nici. Mlada žena se zaljubljuje u desnu ruku svoje majke, Morisa Anjelea, advokata koji je 10 godina stariji od nje. Morisu to nije jedina ljubavna veza, a Anjes ga ludo voli. Ona želi da proda svoj udeo u kazinu da bi se osamostalila. Jedna nameštena partija igre ispražnjava kasu kazina. Rene dobija anonimne pretnje iza kojih se krije mafija i Fratoni, gazda konkurentskog kazina koji želi da se dočepa Mediteranske palate. Pošto je pao u očima Rene, Moris spaja Anjes sa Fratonijem koji joj nudi 3 miliona franaka da glasa protiv svoje majke. Anjes prihvata ponudu. Rene gubi kontrolu nad kazinom, a Anjes loše podnosi sopstvenu izdaju. Moris se udaljava. Posle pokušaja samoubistva, mlada žena nestaje u Tusenu 1977. Njen leš nikada nije pronađen. Trideset godina kasnije, Moris Anjele je i dalje glavni osumnjičeni za ovaj zločin bez dokaza i bez leša. Uverena da je kriv za smrt njene ćerke, Rene daje sve od sebe da Moris bude osuđen.

Sreda 28. oktobar
Kineski rebus

Režija: Sedrik Klapiš
Igraju: Romen Diri, Odri Tatu, Sesil de Frans
Zabranjeno mlađima od 12 godina

Opis: Gzavije sada ima 40 godina. Pronalazimo ga sa Vendi, Izabel i Martin 15 godina posle « Španske krčme » i 10 godina posle « Ruskih lutaka ». Njegov život nije baš sasvim sređen, postao je štaviše još složeniji. Sada je otac dvoje dece, a njegova strast za putovanjima ga odvodi ovoga puta u Njujork, u sred Kineske četvrti. U sred haosa, Gzavije traži svoje mesto kao sin, kao otac… kao čovek uopšte ! Razlaz. Porodica ponovo na okupu. Istopolni roditelji. Imigracija. Rad na crno. Njegov život zaista liči na kineski rebus ! Taj njujorški način života iako nije usklađen i miran pruža mu inspiraciju za njegovo pisanje…

Četvrtak 29. oktobar
Bird People

Režija: Paskal Feran
Igraju: Džoš Čarls, Anais Demustje, Rošdi Zem
Zabranjeno mlađima od 12 godina

Opis: U internacionalnom hotelu u blizini aerodroma Roasi, jedan američki informatički inženjer u prolazu, pod pritiskom profesionalnih i emotivnih problema, odlučuje da radikalno promeni tok svog života. Nekoliko sati kasnije, život jedne mlade spremačice potpuno je izbačen iz koloseka usled jednog natprirodnog događaja.

Petak 30. oktobar
Hipokrat

Režija: Toma Lilti
Igraju: Vensen Lakost, Reda Kateb, Žak Gomblen
Zabranjeno mlađima od 12 godina

Opis: Bendžamin će postati slavan doktor, siguran je u to. Ali njegovo prvo iskustvo na stažu interniste, u službi njegovog oca uopšte ne prolazi kao što je zamišljao. Ispostavlja se da je u praksi sve teže nego u teoriji. Odgovornost ga pritiska, njegov otac nikad nije tu za njega, a njegov kolega Abdel je strani lekar sa više iskustva nego on. Bendžamin će biti primoran da se na surov način suoči sa svojim ograničenjima i strahovima, što svojim što strahovima svojih pacijenata, porodica, drugih lekara i osoblja. Njegovo vatreno krštenje počinje.

Trejler za film "Kineski rebus"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: