Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 15. 10. 2023.

| Zabava

Novim spotom niški "Ding Dong" želi da vrati hip-hop na "pobedničke staze"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Ding Dong (1)
Nova pesma Ding Donga nakon 2 godine pauze; foto: JV / N. Đ.

Simboličnom porukom iz spota u kome guraju automobil na kome piše hip-hop, trojac iz popularnog niškog rep sastava Ding Dong predstavio je novu pesmu King Kong, kojom žele da ovaj muzički pravac “vrate na pobedničke staze”.

Povratničkom pesmom u svom prepoznatljivom stilu, kako je nazivaju članovi Ding Dong-a, ističu da žele da doprinesu da “pravoj” hip-hop muzici, koja ove godine slavi 50 godina od nastanka.

Naša ideja je bila da napravimo pesmu koja će pre svega biti u prepoznatiljivom stilu Ding Dong-a. Premijeru je pesma imala na festivalu Dođi na amfi i sudeći po reakcijama publike pesma je bila dobro prihvaćena i očekujemo sličnu reakciju i nakon spota - ističe član benda Robert Kitanović

Popularni Robi ističe da u spotu guraju automobil, koji simbolično predstavlja hip-hop i dodaje da je spot režirao još jedan član benda Marko Marković Desibe.

Stihovima “Ding Dong - Vraćamo na pobedničke staze, King Kong - tako veliki da naše reči gaze” Robi ističe da su želeli da pokrenu inicijativu i stimulišu ostale rep izvođače da pruže doprinos ponovnoj popularizacji “oldskul” zvuka.

Popularnost su stekli objavljivanjem spota za pesmu Luda igra 1997. Nakon nekoliko demo pesama, te godine Bratislav Blagojević, Marko Marković Desibe i Robert Kitanović objavljuju prvi album pod nazivom Nema problema, čime postaju prvi niški rep bend koji je snimio album. Iako smatraju da je bilo mnogo talentovanijih muzičara, kažu da su prvi imali smelosti da sakupe novac, plate studio i snime album.

Od prvog albuma dominira niški govor, za koji su za Južne vesti rekli da su dobili sugestije i preporuke da ga standardizuju, kako bi mogli da nastupaju u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • betmen

    08:05 // 16. 10. 2023.

    ova celava glaava dobro zna da je prava i da je zdrava kao dren YES

  • +N3MANj1C+

    14:18 // 15. 10. 2023.

    Bravo bre majstori !

  • Petar SNS

    13:30 // 15. 10. 2023.

    Ja sam stariji i od ove pesme . Da se razuememo momci bilo je još grupa i preteča nije samo vaš hip hop rep . Evo kroz svaku pesmu politika ide . Arena . Momci zabavni ste ali sada je neki drugi pravac . Ja vam pričam ko roditelj trebate da se prilagodite muzičkom tržištu .

    • Petre,dont bulshit

      16:29 // 15. 10. 2023.

      Odlični su,i ponosan sam na njih i stari Niš-oraspoložili su me,znači još smo živi i po muzici,mentalitetu,svemu što je taj Niš imao a što se više ne vidi a ti ih još obeshrabljuješ.Nije sve u pare,nešto je i u časti,vaspitanju,kulturi,STAROM NIŠKOM KODEXU gde smo pljuvali te što slušaju to sr...e koje ih ti nagovaraš da snimaju,i šta onda!?Nije sve u parizer i onu šolju iz spota,dragi Petre!

    • Sugerhill Gang

      19:08 // 15. 10. 2023.

      Izgleda ,da ako si sns cankolizac, da si stariji od Starca Foce, od stotinu ljeta ili Cele kule ! Bio si i ostao dno- dna Nisa !

    • Ortak Velja SNS

      02:56 // 16. 10. 2023.

      Pero dodji da slusamo avlije avlije, bjelo dugme i bela ciganka. Toj je bre prava muzika a ne ovi sto oce da budu bolji nego crnje.

    • Hepek

      09:49 // 16. 10. 2023.

      Vrati se ti političkim pitanjima . Nije muzika za tebe .

    • Dubioza

      10:19 // 16. 10. 2023.

      Petar sns zacin C, u sve se meša... Da nije tužno bilo bi smešno...

    • Naissus

      17:12 // 16. 10. 2023.

      Oho, gospodine Metuzalem, nisam vas pozn'o

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: