Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 19. 12. 2016.

| Zabava

Novogodišnja noć u Nišu: “Bijelo dugme” i donacije

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
"Bijelo dugme" sviraće za doček u Nišu; foto: J. Ćosin
"Bijelo dugme" sviraće za doček u Nišu; foto: J. Ćosin

Ovogodišnji doček Nove godine u Nišu obeležiće hitovi poznatog benda “Bijelo dugme”, kako kažu iz Grada, ali i donacija od milion dinara koju će Klub privrednika Niša dati NURDOR-u za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu.

Iako je trenutno aktuelna peticija, koju je do sada potpisalo skoro 3.000 ljudi, kojom se od gradske vlasti traži da umesto para “Bijelom dugmetu” taj novac uplate za lečenje onih kojima je pomoć neophodna, u Gradu o tome, u svom saopštenju nisu pisali, već su samo potvrdili da će biti slavlja na glavnom gradskom Trgu.

U Nišu će biti organizovan svečani doček Nove 2017. godine na Trgu Kralja Milana, ali će se on razlikovati od dosadašnjih po humanoj noti koju će imati. Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji, doveli su renomirani bend sa prostora eks Jugoslavije, “Bijelo dugme” u Niš. Na ovaj način pokazali su društvenu odgovornost, ali i veliku humanost - kažu iz Grada.

Oni zahvaljuju Klubu jer su omogućili da Nišlije u novogodišnjoj noći uživaju uz poznate hitove rok sastava i da oni koji nisu u finansijskoj mogućnosti da negde otputuju “imaju priliku da u Novu godinu uđu uz spektakularan provod”.


Nije samo zabava, ima i humanosti

Zahtev i peticija da novac umesto na muziku bude potrošen na lečenje najmlađih, nisu ispoštovani, ali će kako saopštavaju iz kabineta gradonačelnika Niša, proslava na Trgu kralja Milana imati i humanitarni karakter.

Poštujući nameru Grada da tradicionalni doček na Trgu ove godine ima i humanu notu, Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji obezbedili su donaciju od milion dinara NURDOR-u za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja koje je malog kapaciteta i u lošem stanju - dodaju iz Grada.

Nadaju se da će Nišlije, ali i gosti iz susednih gradova, uživati u dobroj muzici, zabavi i druženju na centralnom gradskom Trgu. Njihov cilj je, kažu, da što veći broj turista dođe u Niš i da popune kapacitete hotela i restorana i na taj način doprinesu budžetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad Gvozdenovic

    22:54 // 21. 12. 2016.

    Dovedite Red Hot Chilli Peperse za docek ! Isto kosta !

  • Blackburn

    08:17 // 20. 12. 2016.

    Nije ovde bitno ko svira,peva,organizovan li je docek ili ne!
    Na sceni je veliko zamajavanje zatucanog naroda koga ubedise da mu je bolje,nego pre!,Da je Srbija hit u Evropi i da niko ne spava i radi,vec se stalno divi Srbiji,da je Beer fest bolji od Nisvilla,da je Ceca umetnica a Merima Njegomir pevacica,kupljena diploma bolja i potrebnija od drzavne,da je bolje raditi za 25000 negoli za 80000!

  • Đuričko

    08:06 // 20. 12. 2016.

    Ja mislim da treba da postoji i koncert i humanitarno veče! Na koncerte ne idem zbog svoje lične bede i sirotinje, i mislim da je jedan svetski poznat muzički sastav prava stvar za Novu godinu! Takođe, želeo bih da doniram određena sredstva nekoj humanitarnoj organizaciji, pa molim iste da u saradnji sa gradskom upravom postave štandove. Neka svako donira po 10din, skupiće se dovoljno...

    • ZA DJURICKA SNS-ovca

      12:19 // 20. 12. 2016.

      U bre Djuricko....svaka ti cast na genijalnoj ideji.
      Imam ja jos bolju ideju.
      1000 posetilaca po 10 dinara, ali pod uslovom da svi daju, sakupice tacno 81€.
      To ce biti sasvim dovoljno, kako ti kazes.
      Pa onda uzmi tih 81€ i daj umetnicima, a onaj honorar koji je njima uplacen, da nam vrate i da se to utrosi na nesto drugo i pametnije.
      Ja mislim da je vise nego posteno, a kako ti kazes i dovoljno.

    • prof dr CVETKO prvi

      14:44 // 20. 12. 2016.

      @Djuričko :
      " Na koncerte ne idem zbog svoje lične bede i sirotinje..."
      "Takođe, želeo bih da doniram određena sredstva nekoj humanitarnoj organizaciji..."
      I sada ćeš , od svoje "lične bede i sirotinje" da doniraš ...šta ?
      Ako si dovoljno bogat "bedom i sirotinjom" - onda to možeš i da deliš , znači NIŠTA !
      Ako grešim ... oprostiće mi Bog - ljudi ne praštaju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: