Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 22. 12. 2023.

| Zabava

"Novogodišnji dani" u Nišu - program na tri lokacije

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Nova godina Niš (1)
"Novogodišnji dani trajaće od 26. do 7. januara; foto: JV / Vanja Keser

Predstave za decu, plesni i muzički program, sportske aktivnosti, animirani zabavljači, kao i degustacija tople čokolade, čajeva i kolača, očekuju građane tokom obeležavanja “Novogodišnjih dana” koji će biti održani od 26. decembra do 7. januara na tri lokacije - Trgu kralja Milana, Keju kola srpskih sestara i u parku ispred Gradske kuće.

Od utorka, 26. decembra i početka “Novogodišnjih dana” pa sve do ponedeljka, 1. januara, posetioci će svakoga dana od 12 do 18 sati na Trgu kralja Milana moći da probaju tople čokolade, čajeve i kolače koje će pripremati Udruženje ugostitelja Niša.

U istom terminu će, takođe od 12 do 18 sati, do 1. januara na platou ispred Gradske kuće biti organizovana manifestacija Dečiji novogodišnji grad.

Program na bini na Trgu kralja Milana počeće u subotu, 30. decembra od 12 sati izvođenjem duhovne, božićne i novogodišnje muzike Crkvenog hora Preobraženje.

Nakon hora, od 12:45 do 13:15 glumci Lutkarsko pozorište Niš izvešće predstavu Novogodišnja srpska bajka.

Od 13:30 do 14 sati Kirka Art, operska arija, duet i muzika iz crtanih filmova. Od 14:15 do 15 sati na bini će biti plesne grupe Contra dance studio i Connection studio, a potom od 15:15 do 16 sati predstva “Snežna bajka” u izvođenju Osnovne škole “Đura Jakšić”. Od 16 do 16:40 biće Kulturni centar “Vidovdan” i Pobeda miholjskog leta - kažu organizatori.

Veče će biti završeno prvim novogodišnjim koncertom Riblje čorbe od 20 sati.

Narednog dana, 31. decembra, program će početi od 12 sati predstavom Cvrčak i mravica niškog Lutkarskog pozorišta, a već od 12:40 do 13:15 najavljen je Dečiji kulturni centar i koncert “Majska pesma u novogodišnkoj noći, a potom predstavu Novogodišnja svečanost, koja je zakazana od 13:30 do 14 sati.

Takođe, najavljeno je da će tokom subote i nedelje od 12 do 16 sati biti organizovane i sportske igre i zabave sa kostimiranih animatorima.

Kao i u subotu, novogodišnji koncert Bobana Zdravkovića i Violete Viki Miljković počeće od 20 sati.

Prvog dana 2024. godine, od 12 do 14 sati na bini na Trgu kralja Milana najavljeni su “Deda Mraz i animatori”.

Program će najduže trajati na Keju kola srpskih sestara jer će posetioci od početka manifestacije 26. decembra do 7. januara moći da posete “Ulicu suvenira” na Keju kola srpskih sestara i kupe novogodišnje poklone.

Podsetimo, manifestacija Niš u srcu ove godine neće biti organizovana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    11:02 // 23. 12. 2023.

    To je prilično super jer mogu da se napijem na keju, da se dodam u centar i da obavim nuždu ispred gradske kuće. Kao što konjići svakodnevno obavljaju nuždu ispred mog ulaza.

  • Miira

    10:30 // 23. 12. 2023.

    Samo da takozvani radnici decijeg kulturnog centra ne ponesu pistaljke pa sve upropaste

  • Zahav

    06:11 // 23. 12. 2023.

    Hoce li biti tradicionalne tuče za sve što je mufte, topla čokalada, čaj… msm, treba da se pokažemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: