Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 12. 10. 2020.

| Zabava

Novom pesmom i koncertima po istočnoj Srbiji "EYOT" najavljuje novi album

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti

Niški sastav EYOT objavio je još jednu pesmu za sa novog albuma "557799" koji 23. oktobra objavljuje američka izdavačka kuća Ropeadope, a numeru prate spot i nastavak serije koncerata po Srbiji, kažu iz benda.

Spot je, dodaju, snimljen na arheološkom lokalitetu Lepenski Vir u okviru koncertne serije u gradovima na istoku Srbije “Džez Istoka”.

Francuski nacionalni servis France Musique ukazao je veliku čast sastavu EYOT promocijom muzičkog spota i najavio novi album u članku, gde ih, između ostalog, izdvajaju kao jedan od najzanimljivijih muzičkih sastava u Evropi u protekloj deceniji - navodi se u saopštenju.

Nakon snimanja na Lepenskom Viru, najavljuju, prvi nastup održaće u Boru u ponedeljak, 12. oktobra, u velikoj sali bioskopa “Zvezda” od 19 sati, a organizator je Centar za kulturu Bor. Eyot Džez istoka Još desetak dana do novog albuma; Foto: Vanja Keser, Dizajn: Marko Miladinovic

Zbog poznatih okolnosti, u uslovima koje diktira zdravstvena situacija, organizatori nisu u mogućnosti da predstave listu svih nastupa pa će to raditi pojedinačno za svaki koncert - dodaju u saopštenju.

Grupa EYOT je do sada objavila četiri albuma za inostrane izdavačke kuće i bili su pred publikom u više od 20 zemalja sveta.

Njihovu koncertnu seriju "Džez istoka" podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Podsetimo, naziv albuma i kompozicije "557799", kako kažu, predstavlja ritmičku šemu u taktovima pet, sedam i devet osmina koji su na neki način osnova tradicionalne muzike na Balkanu, ali i više od toga, jer predstavlja oličenje života i istorije koja je uvek bila burna u ovom delu sveta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: