Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 5. 5. 2024.

| Zabava

Od "Patrolnih šapa" do predstave o Lepoj Breni - majski program Doma Vojske u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
dom vojske 3
Cene ulaznica od 500 do 1.400 dinara; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Dečija predstava Patrolne šape, sa dobro poznatim likovima iz istoimenog crtaća, biće odigrana 11. maja od 12 sati u niškom Domu Vojske. Tri dana kasnije od 20 sati publika će moći da pogleda i muzičko-plesno-dramski spektakl Lepa Brena Project, o raspadu bivše Jugoslavije, sudbinama građana i popularnosti pevačice. Na programu je u maju još sedam predstava. Cene ulaznica kreću se od 500 do 1.400 dinara.

Jedan od najpopularnijih crtaća među mališanima poslednjih godina pretočen je u pozorišni komad. U njemu se opet pojavljuju Čejs, Maršal, Rajder, devojčica Brankica Brbljivica, kao i radnici ribarnice i poslastičarnice, koji greškom dospevaju u centar zbivanja.

Predstava je interaktivna, namenjena deci uzrasta od 3 do 12 godina, izvedena je više od 1.000 puta širom zemlje i regiona i nagrađena je na festivalu Hajde svijete budi dijete u Sarajevu. Traje između 40 i 45 minuta.

Organizatori kažu da je edukativnog karaktera, kao i da ima neočekivane zaplete i da govori o ljubavi, prijateljstvu, snalažljivosti, iskrenosti i večitoj borbi između dobra i zla. Ulaznica košta 500 dinara.

Za nešto stariju publiku, 14. maja od 20 sati biće odigran komad Lepa Brena Project. Pevačica ne dolazi u Dom Vojske, već je reč o predstavi koja priča priču o njoj kao jednom od simbola Jugoslavije.

Predstavlja spoj glume, pevanja i plesa, a osim života pevačice, teme su popularnost, tragični raspad bivše zemlje i nesrećne sudbine njenih građana, navode organizatori.

Nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice, a pet lica Lepe Brene glume Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Tijana Marković i Jovana Gavrilović. U predstavi igra i Vlada Aleksić.

Kroz simbol Lepe Brene, estradne zvezde koja je nekad osvajala srca cele Jugoslavije, prikazuju se i društveno-političke transformacije, ponos i bol, razočaranja i nade, te kako se i sama Brenina zvezda suočila s pritiscima životnih tragedija - ističu organizatori.

13. maja od 20 sati biće odigrana i predstava Audijencija, u kojoj igraju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević. Reditelj je Milan Nešković. Ulaznica je 1.300 dinara.

Intrigantna prošlost Audijencije i danas je čini izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi mnogo više od puste razmene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni… Ovaj tekst na duhovit i topao način problematizuje, nažalost i danas prisutne probleme, kao što su cenzura, progoni i ućutkivanje koji su prisutni u svim totalitarnim režimima - navode organizatori.

Dva dana kasnije, u niški Dom Vojske dolazi ekipa Državnog posla, koja će od 20 sati izvesti komad Velika seoba arhivatora. Zainteresovani mogu kupiti karte po ceni od 1.400 dinara.

Mjuzikl Vesele devojke publika će moći da pogleda 18. maja od 20 sati, pošto je prvobitni termin (14. maj) odložen zbog bolesti glumice. Kupljene ulaznice će važiti za novi termin, a njihova cena je 1.200 dinara.

Jelica Sretenović i Katarina Žutić odigraće 20. maja od 20 sati predstavu Svlačenje, koju je režirala Mirjana Bobić Mojsilović. Ulaznica košta 1.300 dinara.

Vodvilj Boing boing Marka Kamoletija, koju je režirao Predrag Stojmenović, zakazana je za 22. maj, takođe od 20 sati. Uloge tumače Radovan Vujović, Viktor Savić, Borka Tomović, Marina Vodeničar, Nada Macanković i Andrijana Oliverić.

Reč je o komediji iz šezdesetih godina prošlog veka, a na osnovu predstave snimljena su i četiri filma. Organizatori kažu da oživljava duh Pariza iz tog perioda 20. veka, vreme pojave hipi pokreta, rušenja seksističkih i rasističkih tabua, razvoja televizije i popularne kulture. Ulaznice za parter i ložu koštaju po 1.400, a za balkon 1.200 dinara.

Tašta ne prašta u izvedbi Kruševac geta pred publikom će biti 23. maja od 20 sati. Ta komedija zavere govori o sredovečnom paru koji se usled neplaćenih rata za kredit nalazi u neizvesnoj finansijskoj situaciji. Približava se dan kada će izvršitelji pokucati na njihova vrata, a tako se povećava i tenzija u odnosima. Cena ulaznice je 1.200 dinara.

24. maja od 20 sati biće odigran i muzički kabare Kako sam (p)ostala frajla, koji prikazuje lice i naličje života na estradi uz numere grupe The Frajle.

Organizatori kažu da predstava prikazuje dve strane medalje života na estradi, spletke i nezgode, ali uz muziku, ljubav i prijateljstvo. Tekst je urađen prema motivima knjige Kako sam postala Frajla Jelene Buče. Uloge tumače Višnja Obradović, koja je i rediteljka, kao i Isidora Viček i Slavica Ljujić. Ulaznica košta 1.400 dinara za prva tri reda i 1.200 dinara za ostala mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niks

    12:39 // 10. 5. 2024.

    Haha, jako duhovit komentar, nema šta :)

    Karte je moguće kupiti na tickets.rs, a koliko vidim izbacili su još jedan termin od 14h za Patrolne šape, koga interesuje :)

  • Auttrikter

    21:16 // 7. 5. 2024.

    @ Niks- vidi na OTC.

  • Niks

    14:22 // 7. 5. 2024.

    Gde kupiti karte ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: