Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 27. 7. 2023.

| Zabava

Od hip-hopa i elektra do fanka - festival niških di-džejeva

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Vinil di-džej
Festival počinje od 22 sata; Foto: Flickr/Simone Duboc

Lokalni niški pokret elektronske muzike okupiće 18 niških di-džejeva i jednog pijanistu koji će nastupiti na prvom More Music Festu, koji će biti održan u subotu, 29. jula od 22 sata na Letnjoj pozornici. Iz Pokreta najavljuju 13 različitih nastupa i nastupe koje će se nastaviti u klubovima COD3 i Feedback.

Jedan od organizatora Bojan Mladenović ističe da su Pokret osnovavali ljudi koji dele istu strast prema muzici i kaže da su program posvetili di-džejevima koje niška publika poznaje, ali i onima koji zaslužuju promociju, ali su i dalje marginalizovani.

Program je prilagođen da ima određeni tempo. Ljudski Maximum otvara fest, sa nekim blagim hip-hopom, zatim se program nastavlja diskom, hausom, elektrom, pa na kraju fankom završavaju di-džejevi Funky Junkie i Ceka. U isto vreme se dešava tehno deo u klubu COD3 i haus-tehno deo u Feedback-u - kaže Mladenović.

Dejan Gavrilović, poznatiji kao Funky Junkie koji će zatvoriti festivalski program rekao je da je Niš grad koji može mnogo da ponudi, zbog čega je uvek insistirao da niški di-džejevi moraju imati mesto u dešavanjima u gradu.

Drago mi je što će ovaj festival biti baziran na ljudima odavde i što će moći da se predstave publici. Čast mi je što sam uzeo učešće u ovom dešavanju i iskreno ću dati sve od sebe, kako bi festival bio održan i treći i četvrti put i da postane tradicionalni festival niških di-džejeva i producenata. Najlepše je biti okružen ljudima koje znaš i da pružiš nešto ljudima iz svog grada - rekao je Gavrilović.

Ideja Bojana Mladenovića i Lokalnog niškog pokreta elektronske muzike da se promocija lokalnih di-džejeva kroz More Music Fest nastavi i narednih godina, kao i to da će raditi na tome da se prošire na nekoliko bina.

Pored Ljudskog Maximuma i Funky Junkie-a na festivalu će nastupiti i Tonic, Dica i Waveritza, Kalson, Dimiz, El Jazzyra Djs, Zarez, Joy Legend i Ceka. U Feedback-u će nastupiti Perk i Naido, Spirko, MozgaBez, dok će u klubu COD3 biti KSNKST, Betomeng i Milenko.

Promo ulaznice za program na Letnjoj Pozornici koštaju 500 dinara, dok će 800 dinara koštati i ulaz u jedan od klubova. VIP ulaznice se mogu naći po ceni od 1.500 dinara i omogućavaju zaseban ulaz na festival i oba kluba. Karte se mogu naći u kafićima Biro kafeterija i Julijan Djupon.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joe

    22:28 // 27. 7. 2023.

    Auuu kakva plejada gluposti.

  • dedatinejdžer

    16:44 // 27. 7. 2023.

    Umesto sa ploče još malo pa sa štapče , ajd da razumem ove što 40 godina bili puštači muzike u pokušaju al ima i deda što juče kupio gramofon i ploče i postao DJ, veoma kreativno zar ne? :-)

  • A sta može Blagojevic meni

    15:10 // 27. 7. 2023.

    Hahaha ja napravim novi dogadjaj i ne delim pare ni sa kim! Potrebne samo jos ovce za šišanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: