Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 28. 10. 2016.

| Zabava

“Ođila” nakon 20 godina u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
odjila
Ciganski melos za Nišlije; foto: Fejsbuk strana "Art&Tour"

Kultna jugoslovenska grupa “Ođila”, prepoznatljiva po autentičnom ruskom ciganskom zvuku, nastupiće u niškom Domu Vojske 3. decembra u 20 sati.

Grupa postoji od 1983. godine, a nakon 20 godina predstaviće se i niškoj publici. Bend se, kako stoji u biografiji, oslanja na tradiciju tetra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova poput “Cigani lete u nebo”.

Za grupu je karakterističan ruski ciganski melos, pesme koje razgaljuju dušu i koje vraćaju u neka drugačija vremena - kažu organizatori.

Dodaju da je grupa imala nastupe na prostoru cele bivše Jugoslavije, ali i na svim kontinentima. Predstavljali su Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. godine u Londonu, i dobili više priznanja i pohvala, čak i od grupe “Gipsy Kings”.

Naziv benda je nastao od kovanica ođi i đila što znači pesma iz duše ili za dušu. Grupu čine vokali Sanja Uzelac, Davorka Bosnić i Slobodan Simonović koji svira i gitaru, Boris Nikolić prateći vokal i solo gitara, Andrej Stefanović na bas gitari i klavijaturi i Željko Stepanović preteći vokal i harmonikaš.

Karte se rezervišu SMS porukom na broj 065/4042117 ili putem Fejsbuk stranice agencije Art&Tour. Karte za prvih 12 redova koštaju 850 dinara, drugi deo partera košta 800 dinara i 750 dinara je balkon.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    05:27 // 29. 10. 2016.

    Najzad nesto kvalitetno i vredno!Ovo gostovanje trebalo je da bude u rublici"kultura",O djila nije puka zabava!Nadam se da ce dom vojske biti pun,mada je primerenija sala pozorista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: