Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 6. 3. 2017.

| Zabava

Otvoren poziv za učešće na uličnom festivalu “PozitivNI”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Treću godinu zaredom Dušanova će okupiti kreativce; foto: promo "PozitivNI"
Treću godinu zaredom Dušanova će okupiti kreativce; foto: promo "PozitivNI"

Kreativci koji žele da pokažu svoj talenat ili dosadašnji rad mogu da se prijave na konkurs i budu deo uličnog festivala, koji će ove godine po treći put, biti održan u Dušanovoj ulici u Nišu. Poziv je otvoren do 1. maja.

Pozitivni festival pokrenut je nakon 25 godina sa željom da se muzičari, umetnici, institucije i pojedinci koji su kreativni, zajedno okupe i šire pozitivnu energiju kroz performanse, koncerte i radionice.

Starije Nišlije će i ove godine moći sa nostalgijom da se prisete vremena kada je Dušanova ulica bila glavni gradski korzo, a mladi će imati priliku da steknu nova iskustva, jer je interaktivan program, kažu organizatori, namenjen publici svih uzrasta i interesovanja.

Za dve godine postojanja, na Pozitivnom festivalu nastupilo je preko 1.000 učesnika, na više od 50 punktova, a 20.000 ljudi je posetilo festival - dodaju organizatori.

Oni najavljuju i da će ovogodišnji ulični festival biti karakterističan po tome što će sarađivati sa crnogorskim, bosansko-hercegovačkim, slovenačkim, makedonskim, hrvatskim i bugarskim umetnicima i kompanijama.

Sarađivaćemo i sa Evropskim kutkom, Američkim kutkom, Francuskim institutom, Goethe institutom. Iskusniji smo, kreativniji i pozitivniji, u istoj ulici, sa istim ciljem - poručuju organizatori.

Podsetimo, Dušanova ulica je tokom osamdesetih godina obeležila urbani život većine mladih Nišlija. Tada su se organizovali koncerti i svirke niških i ex-YU bendova.

Nakon 25 godina, ulica je 2015. godine ponovo bila zatvorena za saobraćaj, a u njoj su se okupili kreativci koji su pokrenuli entuzijazam koji je nekada vladao u ovoj ulici.

Organizatori žele da se tradicija nastavi i najavljuju da će 3. juna ove godine ponovo okupiti žonglere, akrobate, slikare, vajare i samostalne ulične svirače koji će tokom celog dana zabavljati Nišlije.

Prijavu, sa naznakom “Performer pozitivni festival 2017”, zainteresovani treba da pošalju najkasnije do 1. maja na mail [email protected].

Ona treba da sadrži: ime i prezime performera ili naziv udruženja/institucije, kontakt (imejl, broj telefona) i kratak opis aktivnosti. Oni koji žele, uz prijavu mogu da pošalju i fotografiju, tonski ili video zapis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: