Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 13. 9. 2022.

| Zabava

Ovogodišnji Balkanrock fest, pored takmičarskog dela, ima i humanitarni karakter

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Banovina, svirka
I ove godine festival u Banovini; foto: JV / Vanja Keser

U četvrtak, 15. septembra od 20 sati u dvorištu Univeziteta u Nišu biće održan 11. Balkanrock fest na kom će se prikupljati neophodna sredstva za malog Jovana Memetovića iz Niša koji boluje od cerebralne paralize. Na ovogodišnjem festu nastupiće tri mlada benda Flag Crew, Šut i Đol8, a najbolji će dobiti vaučer za snimanje u proefsionalnom studiju. Planiran je i revijalni deo sa nastupima bendovi iz Niša Dexter i Opposite Way, kao i beogradski sastav Stain.

Jovan Memetović je rođen 2017. godine u 27. nedelji sa svega 1200 gr i 36 cm.

Na ovaj svet došao je kao prevremeno rođena beba sa puno dijagnoza. Uz veliku borbu njegova porodica je prevazišla mnogo teških trenutaka, ali jedna dijagnoza je ostala – cerebralna paraliza. Jovan još uvek ne priča, ne hoda, stoji uz pridržavanje, komunicira gestom, puzi i još uvek nosi pelene. Porodica je pronašla lečenje matičnim ćelijama u Kijevu koje košta 10.000 evra ali, nažalost, nisu u mogućnosti da finansiraju potrebnu terapiju - kažu organizatori.

Balkanrock Ove godine festival ima i humanitarni karakter; foto: Balkanrock

Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutuja za sakupljanje priloga za pomoć.

Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Jovanu u njegovoj borbi za prvi korak, mogu poslati SMS sa brojem 88 na 2407 - kažu organizatori.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika, putem E-doniraj internet plaćanja platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici mreža MTS, Yettel, A1 i Globaltel.

Predsednik Udruženja Balkanrock Dejan Dinić kaže da će na ovogodišnjem Balkanrock festu nastupiti tri mlada benda sa konkursa Balkanrocka.

Najbolji od njih dobiće vaučer za snimanje u profesionalnom studiju Fat Cat. Ceo koncert biće sniman profesionalnom audio opremom tako da će svi učesnici audio snimke svojih nastupa dobiti gratis - kaže Dinić.

Pored mladih bendova, dodaje Dinić, u revijalnom delu nastupiće nekadašnji pobednici festivala niški bendovi Dexter i Opposite Way, kao i specijalni gosti iz Beograda - alternative rock/metal bend Stain.

Organizator koncerta je Udruženje građana Balkanrock iz Niša, pod pokroviteljstvom Grada Niša i niškog SKC-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Adamović

    09:03 // 14. 9. 2022.

    Prelep način za opuštanje od svakidašnjih jadikovki uz muziku mladih muzičara i pomoć još mlađem sugrađaninu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: