Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 20. 12. 2016.

| Zabava

Pank-rok festival u Aleksincu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Naredne godine možda preraste u višednevni; ilustracija; foto: Flickr/Pixabay
Naredne godine možda preraste u višednevni; ilustracija; foto: Flickr/Pixabay

Bendovi iz Niša, Knjaževca i Kragujevca predstaviće se Aleksinčanima na pank-rok festivalu „Završni udarac“ koji će zatvoriti muzičku sezonu u ovom gradu. Nastup je zakazan za 24. decembar u Domu omladine, a početak koncerta je u 21 sat.

Organizatori navode da će festival naredne godine prerasti u višednevni.

Posle pregršt dobrih ovogodišnjih svirki ovaj događaj bi trebalo da bude nešto poput šlaga na torti, poslastica za sve ljubitelje dobrog gitarskog zvuka. Ovog puta svoje nastupe obeležiće bendovi Igralom (Niš), Nablesnotesni (Knjaževac) i legendarni kragujevački pank bend KBO – kažu organizatori.

Grupa „Igralom“ je nastala juna prošle godine u Nišu, a svoj zvuk opisuju kao hilbili-afro-fank. Njihovu muziku mnogi opisuju kao alternativnu. Izdali su debi album „Pogrešna poznanstva“, za koji kritičari kažu da ga čine izuzetno stabilne i fleksibilne ritam sekcije i atipičan vokal. Tekstovi njihovih pesama su na srpskom jeziku.

Bend čine Dimitrije Simović koji je glavni vokal i svira bas gitaru, Marko Tomović je za bubnjevima i Mladen Marjanović peva prateće vokale i svira gitaru. Nedavno su imali samostalni koncert pred Nišlijama u „Feedback“-u.

Knjaževački pank rok bend „Nablesnotesni“ iza sebe ima 5 albuma i mnogo živih svirki od kojih izdvajaju Zaječarsku gitarijadu, SKC u Beogradu, kao i druge koncerte na prostoru jugoistočne Srbije.

Članovi benda su vokal Miljan Nikolić, gitarista Zoran Milutinović, za bubnjevima je Slaviša Jelenković i basista Viktor Uglik.

Grupa KBO osnovana je 1982. godine u Kragujevačkoj gimnaziji, kako kažu, na jednom velikom odmoru. Osnivači su tada bili tinejdžeri od 17 godina, a motiv im je bila katastrofalna svirka koju su posetili, a na kojoj su svirale lokalne kragujevačke grupe, pa su momci odlučili da razmrdaju sugrađane.

Ostali su dosledni svojim idejama i jedini bend potpuno nezavisan i van svake politike, a danas su jedan od najstarijih i najaktivnijih punk bendova u Srbiji. Glavni vokal u bendu i gitarista je Saša Vujić Vuja, bubnjeve svira Vojin Ratković Voja, a bas gitaru Ivan Ivezić Iveza koji je i prateći vokal.

Poslednji rok koncert u tekućoj godini organizuje Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu, a karte su u prodaji po ceni od 100 dinara, dok će na dan koncerta koštati 200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: