Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 15. 5. 2015.

| Zabava

Pankeri i metalci otvaraju koncertnu sezonu u Banovini

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
mortalkombat
Niški bend "Dok7" u ulozi domaćina (foto: FB stranica "Dok7")

Nastupom metal-pank-rok bendova iz Srbije “Mortal Kombat, “Čovek bez sluha”, “Dok7” i “Seljačka buna” u subotu 30. maja od 20 sati biće otvorena letnja koncertna sezona u dvorištu niškog Univerziteta.

Publika će, prema rečima organizatora, imati prilike da uživa uz ova četiri energična sastava koji će započeti sezonu svirki u dvorištu Banovine.

Tako će u subotu svi ljubitelji “tvrđeg” zvuka moći da čuju beogradski metal-pank sastav “Mortal Kombat” poznat po pesmama “Nemoj biti emo”, “Evrovizija”, “Post'o sam metalac” i “Teški metal”.

mortalkombat "Mortal kombat" promoviše svoj drugi album (foto: mortalcombatbend.com)

Provokativnim tekstovima na satiričan način ovaj sastav opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo. Nastali su 2009. godine i trenutno promovišu svoj drugi album “od 13 baksuznih pesama” pod nazivom “Runda 2, udri!” - kažu organizatori.

Kragujevački sastav “Čovek bez sluha”, koji obeležava 20 godina rada, popularno nazivaju i “Šumadijskim Ramonsima”. Do sada su održali veliki broj koncerata, a poznati su po numerana “Daleko blizu daleko”, “Ništa mi stvarno ne nedostaje”, “Superheroj” i, prema rečima organizatora, važe za jedan od najboljih lajv bendova kod nas.

252674-10150936324853730-576342484-n "Čovek bez sluha" slavi 2 decenije rada (foto: FB stranica "Čovek bez sluha")

“Iskreni, kvalitetni i dosledni pankeri” iz niškog benda Dok7 iza sebe imaju jedan album i mnoštvo nastupa po zemlji i regionu na kojima promovišu svoj novi materijal. Kako kažu organizatori, ovoga puta su i u ulozi domaćina.

Publika će na koncertu moći da čuje i “Seljačku bunu“ koja svira “samoproklamovani agro-metal”. U njihovoj muzici dominira metal sa primesama klasičnog roka, bluza i etna. U svojim tekstovima, koji su često humoristični i kritički nastrojeni, bave se temama ljubavi, religije, narodne epike, kao i rok i pop stereotipima.

Ulaznice za ovaj događaj biće u pretprodaji od danas po ceni od 400 dinara i moći će da se kupe u radnjama “Vintage Shop”, “Music House” i “Energy Music Shop”.

Na dan koncerta, karte će koštati 600 dinara.

"Seljačka buna" - "Boemska raspadija"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: